Zaštitite svoj imunitet nakon nagle promene vremena uz pomoć ove 3 namirnice

Autor: b92.net

Lifestyle

01.11.2019

05:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nagla promena vremena pogodna je za razvijanje virusa i prehlada, pa je bitno da na vreme ojačamo imunitet, kako bismo postali što otporniji na viruse i bakterije.

RepublikaFoto: Photo by Kinga Cichewicz on Unsplash

U tome nam mogu pomoći namirnice bogate vitaminima i mineralima, koje blagotvorno utiču na naš imuni sistem, a koje bi trebalo da svakodnevno uvrstimo u svoju ishranu, ako želimo da očuvamo svoje zdravlje, piše portal Stvar ukusa.

Med

Prirodni med je pun antioksidanata, enzima i minerala, uključujući cink, gvožđe, kalijum, kalcijum, magnezijum i selen. Takođe sadrži i vitamin B6 i tianin. Uklanja slobodne radikale iz organizma, a time samo poboljšava naš imunitet. U kombinaciji sa kurkumom, med je izuzetno moćan prirodni antibiotik.

Kurkuma

Biljka kurkuma poreklom je iz Indonezije i južne Indije, a kroz istoriju se koristila kao začin, tekstilna boja, ali i sredstvo za isceljenje. Bogata je vlaknima, mineralima i vitaminima, pa prema tome ima blagotvorne učinke na stanje našeg organizma. Ona je bogat izvor fitonutritijenta, kurkumina, koji ima protivupalna svojstva, koja čuvaju naš organizam od upalnih procesa, koji nastaju usled pada imuniteta.

Foto: pixabay.com

Napravite svoj napitak za jačanje imuniteta, tako što ćete izrendati komadić đumbira, dodati kašičicu kurkume i iscediti jedan limun. Sve to prelijte sa 4 čaše vode, dobro izmešajte i ostavite u frižideru. Dve čaše dnevno učiniće čuda za vaš imunitet.

Aloe Vera

Osim snažnog regenerativnog učinka na kožu, Aloe Vera ima izuzetan efekat na balans u našem organizmu. Bogata je C i E vitaminom i može sprečiti da naš organizam dođe do stanja dehidratacije. Pored gela od aloe za negu kože, možete je uzimati i kao sok.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading