Prirodni lek za bubrege i bešiku: Čaj od kukuruzne svile otklanja brojne tegobe!

Autor: informer.rs

Lifestyle

25.10.2019

04:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kukuruzna svila obično završi u kanti za smeće kada pokušavamo da čistimo klip kukuruza koji ćemo skuvati, ali mnogi nisu svesni koliko je ona zapravo može da pomogne kod mnogih zdravstvenih tegoba.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Naime, sveža kukuruzna svila je puna biljnih vlakana, proteina, fosforne kiseline, kalijuma i mangana. sadrži i eterično ulje, hlorofil, smolu, gumu i alkaloid koji ima osobinu da steže krvne sudove.

Za lekovitost kukuruzne svile znali su Indijanci još 5.000 godina pre Hrista, a danas se smatra saveznicom ženskog zdravlja i vitke linije. Naročito je efikasna ako je koristimo u obliku čaja.

Čaj od kukuruzne svile smanjuje sve grčeve bubrega, a ako ga koristite duže vreme, rastvara kamen u bubregu i izbacuje pesak. 

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Izbacivanjem veće količine mokraće organizam se oslobađa viška fosfora i belančevina, što znatno smanjuje reumatske tegobe, pomaže kod gihta - upale zglobova. Osim toga, smanjuje nakupljanje vode u zglobovima, a time i njihovo oticanje nogu.

Redovno konzumiranje ovog čaja ubrzava cirkulaciju, jača krv i olakšava rad jetre.

Pomaže kod svih oboljenja mokraćnih puteva, upale bešike, urirnarnih infekcija i pomaže kod bubrežnih kamenaca. Osim toga, pomaže i kod noćnog mokrenja. Efikasan je i kod PMS-a.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Kako napraviti čaj?

Jednu kašičicu dobro osušene kukuruzne svile prelijte sa šoljom vruće vode i  pustite da odstoji nekoliko minuta. Procedite i popijte jednom dnevno ili maksimalno dva do tri puta.

Napomena

Čaj se ne preporučuje piti nekoliko sati pre spavanja.

Nemojte sami sušiti kukuruznu svilu ako niste sigurni jesu li u proizvodnji korištene štetne materije poput pesticida.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Takođe, kukuruzna svila koja nije dobro osušena gubi lekovita svojstva, te ju nije preporučljivo upotrebiti za čaj.

U hladnije doba godina, kada nema svežeg kukuruza na raspolaganju, u radnjama zdrave hrane možete kupiti već gotovi čaj od kukuruzne svile.

Dve kašičice kukuruzne svile skuvajte u 3 decilitra vode, ostavite poklopljeno 5 minuta, procediti i pijte bez ikakvih dodataka i šećera.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading