DELUJE ZA 2 MINUTA: Napravite lek protiv zubobolje

Autor:

Lifestyle

21.09.2017

04:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zubobolja izaziva verovatno najneprijatniji bol, a čudesan trik s samo jednom biljkom spašće vas u onim trenucima kad morate da odložite posetu zubara.

RepublikaFoto: pixabay.com
Tajna je u karanfiliću

Dok ne odete kod zubara, najvažnije je da delujete brzo i efikasno i da ne čekate da vam cela vilica utrne od bolova. Tajna se krije u karanfiliću! Ovaj lekoviti začin je i danas veoma popularan u Indiji, a zbog anestetskog i protivupalnog dejstva, njime možete zaustaviti bol za samo dva minuta. Karanfilić možete koristiti u vidu cele biljke, praha ili ulja, koje je najdelotvornije. Prvo isperite usta toplom slanom vodom, a zatim primenite tri metode za ublažavanje bola karanfilićem:

1. Ceo karanfilić

Ako koristite celu biljku, uzmite dva karanfilića i stavite ih u usta pokraj bolnog zuba. U ustima će se omekšati, tada možete nežno da ga žvaćete i na taj način ćete iz njega istisnuti još više lekovitih materija.

2. Prah karanfilića

Uzmite prstohvat karanfilića i stavite ga između zubnog mesa i obraza, pokraj zuba koji vas boli.

3. Ulje od karanfilića

Ulje od karanfilića ima najbrže dejstvo. Pomešajte nekoliko kapi ulja s pola kašike ulja od masline. U tu smesu umočite komadić vate, a zatim lagano tapkajte na bolno mesto. Veoma brzo ćete osetiti olakšanje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading