Prirodnim putem izbacite kamenje i pesak iz bubrega

Autor:

Lifestyle

26.09.2019

04:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pesak i kamenje u bubrezima može napraviti ljudima veliki problem u vidu neprijatnih simptoma i jakih bolova. Bubrežni kamenac je najčešća bolest bubrega i od nje pate milioni ljudi širom sveta. Ako imate kamen u bubregu, napravite ove jednostavne narodne lekove i izbacićete kamen. Osim toga, potpuno ćete očistiti bubrege od peska.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Bubrežni kamenci u bubrežnom mehuru često su bez simptoma. Ako uzrokuju smetnju izlučivanju mokraće, bolesnik može osećati tešku i stalnu bubrežnu bol sa slabošću i povraćanjem. Pesak zapeo u mokraćovodu uzrokuju teške spazmičke bolove. Pri putovanju bubrežnih kamenaca mokraćovodom može se pojaviti krv u urinu.

- Kod lečenja peska u bubrezima potrebno je uzimati mešavinu maslinovog ulja, meda i soka jednog limuna, po jednu kašiku tri puta dnevno - otkrio je čuveni ruski lekar Jojriš u knjizi "Pčele i medicina".

Cvetni med

Narodna medicina preporučuje cvetni med pomešan s maslinovim uljem i limunovim sokom u razmeri 1:1:1. Konzumira se kašika mešavine otopljene u čaši tople vode od sat do dva pre jela. Terapeutskom dejstvu mešavine pomažu zdrava svojstva meda na delovanje bubrega (detoksično, protivupalno, protivmikrobno, kao diuretik i u podsticanju imuniteta).

RepublikaFoto: Promo
Med

Propolis

Preporučuje se uzimanje 20-odstotnog vodenog rastvora propolisa, po kašičicu tri puta dnevno, ili 30 do 40 kapljica alkoholnog ekstrakta propolisa u čaši vode ili čaši mleka.

Čaj od brusnice

Narodna medicina preporučuje i čaj od brusnice, odnosno crvenih borovnica po receptu: 20 g lista brusnice skuvati u čaši vode, pa dodati kašičicu meda. Piti tri puta dnevno.

Moćni napitak izbacuje pesak i kamenje (čisti bubrege za šest dana)

Sastojci:

- 100 ml limunovog soka,

- 100 ml maslinovog ulja

- 100 ml piva

Priprema:

Sva tri sastojka sipati u flašu, izmućkati da se izmeša i piti svakog jutra na prazan stomak po 50 ml tokom šest dana. Pre svake upotrebe prvo promućkajte flašu.

 

 

Oni koji su probali ovaj prirodni lek kažu da se kamenje izbacuje na kraju terapije, za šest dana, dok će se pesak izbaciti kroz mokraću za od tri do četiri dana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading