Prisustvo ambrozije u crvenoj zoni: Eto zašto vam nije dobro ovih dana!

Autor: b92.net/TV Prva

Lifestyle

22.08.2019

04:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Agencija za zaštitu životne sredine upalila je alarm! Koncentracije polena ambrozije u vazduhu trenutno su iznad prosečnih vrednosti. Vetar nosi polen i do 100 kilometara.

RepublikaFoto: pixabay.com

Kakva će biti situacija narednih dana, da li je građanima koji imaju alergiju jedini spas kiša, naplaćuju li se kazne od 15.000 do 150.000 dinara nesavesnim vlasnicima koji na svojim parcelama nisu uništili ambroziju?

O ovome je u "Jutru" govorila Mirjana Mitrović, iz Agencije za zaštitu životne sredine.

Trenutno je situacija alarmantna, a više od 60 polenovih zrna u metru kubnom vazduha predstavalju graničnu vrednost, a u Beogradu je izmereno 674 polenova zrna u ponedeljak.

Mitrović je objasnila zašto se ovaj invazivni korov ove godine posebno raširio ukazujući na moguće rešenje problema.

Foto: pixabay.com

- Kišno proleće je veoma pomoglo ovoj biljci u periodu kad je ona nicala, granala se, jako je bila zelena, svi vlažni uslovi su joj odgovarali - istakla je Mitrović.

- Ako nas ne spasi neki pljusak ili jači vetar, ljudi treba da se izmeste na veće nadmorske visine ili na more kakko bi poboljšali kvalitet svog života - poručila je Mitrovićeva.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading