Oprezno sa ovom namirnicom! Ukoliko je unosite previše ozbiljno pravite štetu svom organizmu

Autor: Informer, Republika

Lifestyle

03.08.2019

04:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukoliko ste ljubitelj slane hrane i volite da dodate so u sve što možete, niste ni svesvi šta radite svom telu i zdravlju.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Ipak, previše soli dovodi do nadimanja. Jedna od glavnih uloga soli u telu jeste da pomaže u kontrolisanju nivoa tečnosti u organizmu, ali ukoliko jedete previše slane hrane zadržavaćete tečnost. Zato imate osećaj da vas pantalone malo zatežu s vremena na vreme, jer se zbog soli nadimate.

Posledica dugotrajne prekomerne upotrebe soli može da bude pojava kamenja u bubrezima, ali i užasnih glavobolja. Vremenom se javlja i povišeni pritisak koji se smatra jednim od najvećih ubica u modernom svetu.

Kako biste telo vratili u ravnotežu važno je da se stalno hidrirate i jedete hranu koaj je bogata jodom. Ovakva strategija će vam na duge staze pomoći da se rešite visokog krvnog pritiska. Savetujemo da se okrenete voću i povrću kao i da ručak za posao pripremate kod kuće i izbegavate pekare i brzu hranu koja je pretrpana solju.

So je našem telu neophodna za pravilno funkcionisanje pa je ne treba u potpunosti izbaciti iz upotrebe. Kada kuvate koristite začine poput bibera i paprike kako biste začinili hranu i izbegli upotrebu previše soli. Kada idete na ručak ili večeru u restoran obavezno zamolite konobara da naglasi kuvaru da smanji so koju stavlja u jelo.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Kad god ste u prilici jedite svežu hranu, piše Womanshealth. Budite oprezni jer i najneobičnije namirnice imaju u sebi izvesne količine soli. Bez obzira koju hranu kupujete, obavezno čitajte etikete.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading