Tajna dugovečnosti postoji, a doktor Maošing Ni ju je otkrio

Autor:

Lifestyle

19.07.2019

04:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako proživeti dug i vitalan život? Tajna dugovečnosti postoji, a dr. Maošing Ni ju je otkrio svetu.

RepublikaFoto: Photo by Marisa Howenstine on Unsplash
Foto: Ilustracija

Duge šetnje za dug život

Mnogi stogodišnjaci hodaju najmanje pola sata dnevno. Šetnja znatno umanjuje rizik moždanog udara i obolijevanja kardiovaskularnog sistema te povećava nivo dobrog holesterola.

Smršajte supom

Jedite hranjivu supu barem jednom dnevno. Supa sa niskim postotkom soli rehidrida organizam i čisti ga od toksina. Zahvaljujući supi, smršaćete više i lakše nego oni koji unose isti broj kalorija kao vi, ali ne jedu supu. Izbegavajte gotove supe koje su pune soli i "hemije".

Pijte čistu filtriranu vodu

Stotine polutanata se mogu naći u vodi za piće. Da biste bili sigurni šta pijete, koristite filtere za vodu.

Temeljno operite voće i povrće

Dobro očistite namirnice u mješavini soli i vruće vode kako biste uklonili slojeve pesticida, fungicida i voska. Kupujte organsku hranu kad god je to moguće

Ubrzajte metabolizam

Aminokiselina "L-carnitin", koju proizvodi naša jetra, može poticati gubitak masnoće, poboljšati cirkulaciju u mozgu i pojačati proizvodnju energije u mišićima. L-carnitin možete naći u mesu, ribi, piletini, žitaricama avokadu, mleku i fermentiranom zrnjevlju soje.

Zaštitite vid spanaćem

Studije su pokazale da spanać zaista pomaže da vidite bolje. On sadrži specijalne antioksidante, koji štite oko od makularne degeneracije koja je povezana sa starošću.

Izgledajte i osećajte se mlađe uz orašaste plodove i semenke

Šaka orašastih plodova i semenki dnevno je fantastična za poboljšanje cirkulacije i mišićne mase. Sadrže aminokiselinu "arginin", koja je korisna u borbi protiv kardiovaskularnih bolesti, impotencije, neplodnosti i visokog krvnog pritiska.

Jedite više danju, a manje noću

Stručnjaci preporučuju da ako jedete dnevno preporučljivu količinu proteina i masti za doručak, imaćete više energije i gubiti na težini. Ipak, ako jedete iste stvari za večeru, povećat će se vaša težina, vaš krvni pritisak te rizik od oboljevanja kardiovaskularnih bolesti.

Budite vegetarijanci radnim danima, a mesožderi vikendom

Generalno gledajući, vegetarijanci manje pate od degenerativnih bolesti nego mesožderi. Za savršeno balansiran pristup tim grupama hrane, crveno meso jedite samo vikendom.

Stimulišite mozak mentalnim fitnesom

Loše pamćenje, smanjena moć koncentracije i sporo reagovanje, uzrokovani su smanjenim protokom krvi kroz vaš mozak te gubitkom moždanih ćelija. Da biste stimulisali rad moždanih ćelija izaberite neki hobi, učite nove stvari i rešavajte ukrštenice.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading