Od ovih bolesti se umire, simptome možete da otkrijete sasvim slučajno!

Autor:

Lifestyle

11.07.2019

04:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na društvenoj mreži Reddit postali su viralni sa preko 40.000 komentara saveti medicinskih radnika koje bi po njihovom mišljenju trebalo svi da znamo, a tiču se našeg tela, zdravlja i navika koje treba usvojiti u našem svakodnevnom životu.

RepublikaFoto: Photo by Danielle Dolson on Unsplash
Foto: Ilustracija

- Mnoge jednostavne bolesti u telu mogu da se posmatraju kao automobil. Ukoliko ne idete na preventivne preglede i ne starate se o sebi, teško ćete primetiti da se nešto dešava. Kao što ne biste primetili da vam treba zamena ulja na autu pošto ste prešli na stotine kilometara. Bolesti poput dijabetesa, visokog krvnog pritiska, alkoholizma i slično, mogu da vas vrebaju iz prikrajka - napisao je jedan doktor.

- Često ćete se osećati sasvim ok, ali imate s druge strane visok krvni pritisak. Ovo se najčešće otkriva sasvim slučajno, tako da ne treba da čekate da se simptomi toliko razviju da vam otežaju život, napisao je drugi.

Pored saveta da budemo savesni i idemo na preventivne preglede, lekari savetuju i da pročešljamo porodičnu anamnezu jer ona može da utiče na otkrivanje nekih bolesti pre nego nam ugroze zdravlje i život.

- Prevencija je sve važnija iz dana u dan, a tretiranje bolesti u samom začetku je najbolja opcija. Ukoliko imate članove porodice koji su imali rak jajnika ili creva u 30. godinama to znači da ste izloženi i vi riziku od ovih bolesti. Ukoliko ste prekomerno ugojeni, rizikujete dijabetes tipa 2. Raspitajte se u porodici da li je neko bolovao od neke ozbiljne i nasledne bolesti i tako spasite vaše zdravlje na vreme, napisao je jedan doktor.

Lekari znaju koliko lečenje može da bude i mukotrpno i dugo, ali i skupo i zbog toga pokušavaju da skrenu pažnju svima na to kako treba da se posvete sebi.

- Vaši bubrezi i jetra čiste telo od toksina i svih drugih štetnih hemikalija koje se nalaže u telu. Stoga, detoks tretmani i preparati su pravo zavaravanje i bacanje para. Ali da bi oni radili kako treba moraju da budu zdravi i u odličnoj funkciji. Ukoliko nemate nekih problema ili otkazivanje rada bubrega i jetre, vaše telo se samo detoksikuje. Ne nasedajte na te skupe fore o preparatima za detoksikaciju, upozoravaju stručnjaci.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading