Sprečite i izlečite kamen u bubregu: Prelijte ovu žitaricu i ostavite da prenoći! Napitak je bljutav, ali ima magično dejstvo!

Autor: Republika

Lifestyle

06.07.2019

04:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Proso je najbolja žitarica za čišćenje bubrega, zato pripremite napitak koji će rešiti problem sa kamenom za samo 10 dana...

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Pored brojnih metoda za razbijanje i izbacivanje kamena iz bubrega koje nam nudi zvanična medicina, postoje i brojne lekovite recepture i čajevi na bazi lekovitog bilja, koji nam mogu olakšati tegobe, tvrde brojni fitoterapeuti.

Napitak protiv upale bubrega

Proso je žitarica naročito dobra za urinarne infekcije i čišćenje bubrega. Ovaj prirodni lek za kamen u bubregu jako dobro čisti sav nataloženi mulj koji se tu godinama skupljao i rešava problem za samo 10 dana.

Sastojci

  • 200 grama žitarice proso
  • 1 staklena tegla
  • voda

Priprema

U toploj vodi isprati 200 grama žitarice proso i presuti u staklenu teglu zapremine 3l. Dosuti prokuvane vode do dve trećine tegle i dobro poklopiti. Teglu toplo umotati i tako ušuškanu ostaviti da odstoji celu noć.

Izjutra ćete primetiti bledunjavu tečnost koja i nije najlepšeg izgleda... Upravo je ona prirodni lek za bubrežni kamenac koji trebate piti bez ikakvih ograničenja tokom dana! Sada prespite tu tečnost u drugu teglu, trudite se da proso ostane u prvoj, ali ga nemojte bacati, već ga iskoristite kao izuzetno zdrav doručak.

Napravite kašu od prosa tako što ćete na jednu šolju prosa dodati tri šolje vode i kuvati petnaestak minuta. Terapija prosom traje 10 do 15 dana i to tako da svako veče pravite novu turu napitka. Bubrežni kamenac će se uspešno istopiti i izmokrićete ga.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Sav mulj, sluz, kao i pesak u bubregu će izaći napolje. Napominjemo da i pesak može biti itekako neugodan, naročito ako zakrči mokraćovode. Probadanje u bubregu prestaje već nakon par dana od primene terapije, jer je napitak efikasan kod urinarnih infekcija i upala, te će uspešno obnoviti napadnuto tkivo.

Ova dostupna i jeftina namirnica je odlična prevencija za kamence u bubrezima, te je svakako napravite i isprobajte kod kuće. Pored efikasnog napitka od žitarice proso možete isprobajti još nekoliko odličnih receptura koje otapaju bubrežni kamenac:

RepublikaFoto: pixabay.com
Rastavić

Kupka od rastavića za izbacivanje peska i manjih kamenčića. Potopite 100 grama rastavića u litar hladne vode i ostavite tako da odstoji celu noć. Sutradan malo zagrejte, procedite i dodajte vodi za kupanje, pa sedite u kadi oko 20 minuta tako da voda doseže nešto iznad bubrega. Nakon kupke se ne trebate brisati, već samo umotati u peškir i utopliti u krevetu naredni sat vremena. Za vreme ovog tretmana potrebno je i da pijete piti topao čaj od rastavića a mokraću zadržavajte što duže, da bi ste bubrežni kamenac nakon toga izbacili pod jakim pritiskom.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Mešavina limuna i maslinovog ulja podstiče razlaganje bubrežnih kamenaca. Može se koristiti i kao dresing za salatu.

Lubenice sadrže 90 odsto vode i veoma efikasno ispiraju bubrege sprečavajući tako da nastane bubrežni kamenac. Posebno su korisne za one koji imaju pesak u bubregu.

Pored rastavića, može pomoći čaj od kukuruzne svile, listova i pupoljaka breze, uve, korena zečjeg trna, selena, celera, peršuna... Treba imati na umu da lekoviti čajevi ne mogu zameniti terapiju koju propisuje lekar i svakako su neophodne konsultacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading