RUSKI NARODNI LEKOVI: Gluvoća se može lečiti

Autor:

Lifestyle

06.09.2017

22:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oslabljen sluh jedna je od neprijatnosti koje se najčešće javljaju u poznijem dobu. Ipak, to nije nikakvo pravilo, te se dešava da s ovim problem muku muče i mladi, pa i deca.

RepublikaFoto: pixabay.com
U prirodi je lek i za gluvoću

Gluvoća može biti urođena ili stečena. Ukoliko je urođena, slušni aparat se nije dovoljno dobro razvio kod fetusa. Do stečene gluvoće može doći usled preležanog infektivnog oboljenja, kao što su grip ili meningitis, iako se prvenstveno stiče s godinama zbog poremećaja nivoa hormona u organizmu.

Ljudi sve više pate od šuma u uhu, što može biti vrlo neprijatno osećanje. Šum se javlja kada dolazi do poremećaja u krvotoku mozga i slušnog nervnog sistema.

Ukoliko već duže vreme primećujete da slabije čujete, te da vas to ometa u svakodnevnom funkcionisanju, da vam je neprijatno jer više puta morate da zamolite sagovornika da ponovi rečeno, ruska narodna medicina ima nekoliko načina kako da se rešite tih nelagodnosti.

RECEPTI

Za lečenje gluvoće

  • PROPOLIS Jedan od najefikasnijih i najpopularnijih prirodnih lekova u Rusiji za rešavanje problema sa oslabljenim sluhom jeste onaj koji uključuje propolis. Potrebno je da 40 grama propolisa sitno izrendate i tome dodate 100 ml votke. Smesu stavite u teglu i ostavite da odstoji deset dana u tamnoj prostoriji. Procedite dobijenu tinkturu i pomešajte sa biljnim uljem u razmeri 1:4. Ovako pripremljen rastvor natopite na vatu i stavljajte u uho da odstoji 12 sati.
  • CRNI LUK Da biste se rešili nelagodnosti gluvoće i poboljšali sluh, ruska narodna medicina preporučuje crni luk. Uzmite poveću glavicu ovog povrća i u njemu napravite udubljenje u koje ćete dodati kafenu kašičicu kima. Zatim stavite glavicu luka u rernu i pecite dok ne dobije smeđu boju. Izvadite iz rerne luk i pomoću gaze procedite glavicu kako biste dobili njegov sok. U uho stavljajte po devet kapi ove tečnosti tri puta dnevno.

  • JASEN Čiste listove jasena sameljite u mašini za meso i tome dodajte malo ključale vode. Dobijenu smesu procedite kroz gazu. Stavljajte po dve do tri kapi dnevno u svako uho tokom dve nedelje. Tretman možete da ponovite nakon nedelju dana pauze.

Za šum u uhu

Redovno čistite uši

Rusi savetuju da na vreme sprečite gluvoću i šum u ušima vrlo jednostavnom prevencijom. Pre svega, preporučljivo je da vodite računa o higijeni ušnog kanala, te da ga perete često. To možete činiti i hidrogenom, kao i čajem od kamilice. Ukoliko je vaše radno okruženje bučno, koristite čepove za uši kako biste manje opterećivali slušni aparat. Takođe, nemojte konstantno preglasno slušati muziku i televizor. Redovno posećujte lekara kako biste kontrolisali da li vam se stanje sa sluhom menja i kako biste na vreme ustanovili problem.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading