JEZIK OTKRIVA KOLIKO STE ZDRAVI: Ne treba ignorisati signale koje šalje ovaj organ

Autor:

Lifestyle

13.05.2019

04:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mišić u ustima je ogledalo organizma, a njegovi pojedini delovi, prema narodnoj medicini, odgovaraju organima u telu, pa možemo da primetimo kada se javi neki problem.

RepublikaFoto: pixabay.com
Promena boje, tkiva jezika ili naslage na pojedinim delovima jezika reći će vam u kakvom je stanju vaše telo

Znate li da već pogledom na svoj jezik možete otkriti imate li problema s jetrom, kako vam radi probavni sistem i brinete li se previše u životu? Detaljnim pregledom jezika moguće je otkriti kako funkcioniše vaš organizam, koje su mu kritične tačke i kojim je organima hitno potrebna pomoć.

Nije reč o triku, nego o detaljnom pregledu jezika, metodi koju kineska narodna medicina i ajurveda praktikuju već vekovima. Jezik je ogledalo organizma, a pojedini delovi jezika, prema narodnoj medicini, odgovaraju organima u telu.

Promena boje, tkiva jezika ili naslage na pojedinim delovima reći će vam u kakvom je stanju vaše telo, gde se nakupljaju toksini i na šta morate da obratite pažnju.

Iako su za vrhunsku analizu jezika potrebne veštine, znanja i dugogodišnje iskustvo, neke probleme sa zdravljem možete načelno otkriti i sami, pomoću ovog jednostavnog testa. Bitno je da ga uradite ujutro, čim se probudite, pre nego što obavite jutarnju higijenu.

Očistite jezik od naslaga tako što ćete ga nežno strugati posebnim ajurvedskim strugačem jezika, time ćete ga osloboditi od toksina i rasteretiti rad vaših unutrašnjih organa.

SLABE TAČKE

1. Naslage u pozadini jezika

Nalaze se blizu korena jezika. Znak su problema s probavom i ukazuju na toksine ili parazite koji su nakupljeni u crevima.

2. Naslage na rubovima jezika uz koren
Znak su toksina i preopterećenosti bubrega i mogu ukazivati na početak ozbiljne bolesti. Osim belih, naslage mogu biti i tamnije, smeđe ili pak jako svetle boje.

3. Prazno srce jezika, okruženo naslagama ili crvenim tačkicama

Središte jezika je crvene boje, okruženo naslagama, ponekad i s malim udubljenjem u tom predelu. Ovo područje ukazuje na osetljivo srce. U fizičkom smislu, znak je preopterećenosti organizma toksinima u krvotoku i celom organizmu. U duhovnom smislu, znak je nerešene tuge, očaja i depresije koja se manifestuje na ceo organizam.

4. Crvenkaste mrlje na rubovima uz vrh jezika

Ukazuju na probleme s plućima i teškoće s disanjem. Mogu biti i znak početka depresije.

5. Bele ili smeđkaste mrlje na rubovima jezika uz vrh

Znak su problema s plućima koja su začepljena naslagama sekreta i bolesti poput bronhitisa.

6. Tamne naslage sa crnim tačkicama na rubovima jezika uz vrh

Indikacija upale pluća i ozbiljnih problema koje je potrebno odmah rešavati.

RepublikaFoto: pixabay.com

7. Jezik sa otiscima zuba

Znak je oslabljene probave koja telu onemogućava iskorištavanje hranjivih materija iz namirnica. Uzrok može biti alergija na hranu, upala u probavnom sistemu, nekvalitetna ishrana i slično. Toksini koji u telu ostaju zbog loše probave izazivaju povećanje jezika, na kojem potom ostaju prividni tragovi zuba.

8. Bele naslage u središtu jezika

Ukazuju na toksine koji se nalaze u crevima.

9. Bele naslage ili crveno područje u središtu jezika

Otkriva nečistoće i nakupljene toksine u tankom crevu, odnosno celom probavnom sistemu, koji se muči.

10. Jezik s ispucalim delovima, brazdama

Ukazuje na slabu probavu, usporen rad tankog i debelog creva i probleme sa nervnim sistemom. Mogu biti znak netolerancije na određene vrste namirnica, poput onih koje sadrže gluten. Ujedno, pokazatelj su da se telo nosi s teškim duhovnim stanjem, kao što su strah, nesanica, teskoba…

Foto: pixabay.com

11. Jezik koji drhti

Znak emocionalne nestabilnosti: strahova, nesigurnosti i teskobe.

12. Crta po sredini jezika

Crta koja se nalazi nasred jezika od korena pa gotovo do vrha može ukazivati na probleme s kičmom, a veže se za emocionalne uzroke. Znak je nakupljene napetosti i stresa koji ima i fizičku manifestaciju. Ponekad se proteže duž celog jezika, a ponekad samo na određenom delu i tada upozorava da je neki organ zahvaćen stresom.

13. Naslage koje se nalaze uz rub jezika sa desne strane

Ukazuju na probleme sa slezinom čiji je rad oslabljen usled bolesti ili toksina. Mogu biti svetlije, bele boje, ali i tamnije, smeđkaste boje. Ponekad se mogu zameniti s mrljama koje ostaju nakon konzumiranja kafe ili čaja, ali te naslage se brzo ispiraju. Naslage i mrlje koje duže vremena ostaju na površini znak su problema s unutrašnjim organima.

14. Naslage koje se nalaze uz rub jezika sa leve strane

Znak su problema s jetrom i mokraćnom bešikom. Mogu upućivati na opterećenost toksinima, masnoćama, prekomernu upotrebu lekova. Mogu biti svetlije, bele boje, ali i tamnije, pa svakako kontrolišite rad jetre.

15. Uvećan jezik

Može biti znak problema s radom štitaste žlezde ili zadržavanja viška tečnosti u organizmu, kao i toksina koje telo ne može da izbaci.

Foto: pixabay.com

ŠTA MOŽETE OTKRITI PREGLEDOM JEZIKA

  • kako rade vaši organi
  • gde se nakupljaju toksini u organizmu
  • probleme sa štitastom žlezdom
  • malokrvnost
  • slabu apsorpciju hranjivih materija
  • infekciju parazitima
  • upalne procese u organizmu

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading