Ova namrinica oporavlja organizam 100%: Reguliše visok krvni pritisak i čuva creva

Autor: Republika

Lifestyle

23.02.2019

05:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako imamo balansiran način ishrane, hranimo se zdravo, jedemo 5 porcija voća i povrća dnevno, istraživanja pokazuju da ćemo živeti duže i kvalitetnije, piše Lovesensa. Takođe, sami možete sprečiti oboljenja promenom loših navika, vežbanjem i jačanjem optimizma.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Prema istraživanjima jedna namirnica se naročito pokazala delotvornom kada je u pitanju prevencija visokog pritiska i očuvanje opšteg zdravlja organizma.

Nutricionisti ističu da je jogurt odličan prirodni lek za zdravlje creva i da je uspešan u prevenciji hipertenzije. Stručnjaci navode da ukoliko pijete jogurt 5 puta nedeljno, smanjićete za 20 odsto rizik od povišenog krvnog pritiska.

Takođe, jogurt jača kosti, dobar je u prevenciji dijabetesa i održava balans u crevnoj flori. Osim što je prirodni probiotik, jogurt sadrži proteine, kalcijum i fosfor.

Konzumiranje jogurta naročito se preporučuje starijim osobama koje su podložne visokom pritisku, osteoporozi i višku kilograma. Istraživanja sprovedena 1990. godine dokazuju da je kombinacija jogurta sa voćem i povrćem odlična u suzbijanju hipertenzije.

Preporučuje se da svakog dana uzmete 3 ili 4 kašike jogurta i tako unesete dobre bakterije u organizam.

Dokazano je da jogurt smanjuje rizik od ostoporoze za 39 odsto, a od dijabetesa za 22 odsto. Važno je da koristite prirodan jogurt, bez hemikalija i dodataka. Jogurt koji se kuva gubi probiotičko dejstvo, pa ga uvek kozumirajte dok je svež.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading