RAZBIJEN MIT O TOME DA LI WI-FI IZAZIVA KARCINOM I DA LI ŽVAKA OSTAJE U TELU 7 GODINA

Autor: vecernji.hr

Lifestyle

22.02.2019

05:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mnogi od nas su odrasli uz neke stavove o zdravlju kojima su nas učili naši roditelji, bake, dede... I mnogi i danas veruju u većinu tih stavova, ali vreme je da saznamo istinu.

RepublikaFoto: pixabay.com

Stručnjaci su za britanske medije otkrili koji od njih "drže vodu".

Wi - fi uzrokuje karcinom

MIT - Nema dokaza u prilog ovoj teoriji. Nekoliko istraživanja sprovedenih na ovu temu pokazalo je da zračenje koje emitiuje wi-fi nije vrsta zračenja koja može uzrokovati oštećenja ljudskih ćelija.

Žvaka ostaje sedam godina u telu

MIT - Znate ono kad ste kao dete progutali zvakaću gumu i plašili su vas da morate paziti sledeći put jer će ostati u telu narednih sedam godina? Sada možete biti mirni i ne ponavljati istu grešku prema svojoj deci jer to nije istina. Lekari tvrde da je to proizvod koji se ne probavlja i prolazi kroz probavni trakt u normalnom roku i izbacuje se iz organizma.

Vitamin C sprečava prehladu

MIT - Nema dokaza koji bi išli u prilog ovoj teoriji. Vitamin C pomaže u jačanju imunološkog sistema, ali sam vitamin C ne ubija viruse.

Foto: pixabay.com

Strah ili zadržavanje daha zaustaviće štucanje

ISTINA - Ako zadržite dah povećaćete nivo CO2 u krvi što može sprečiti grčenje dijafragme. Kada vas netko uplaši može izazvati prestanak štucanja jer se telo tada priprema za borbu ili beg.

Korica hleba može učiniti vašu kosu kovrdžavom

MIT - Kovrdžava ili ravna kosa stvar je genetike. Konzumiranje određene vrste namirnice neće promeniti genetiku.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading