Zdravi zubi i hrana: 3 namirnice koje stomatolozi preziru!

Autor:

Lifestyle

05.02.2019

05:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naravno da moramo da peremo zube, to je preduslov njihovog zdravlja. Međutim, nije higijena jedini uzrok kvarenja zuba - dosta pažnje treba obratiti i na druge faktore, možda pre svih na način ishrane.

RepublikaFoto: pixabay.com
Za blistav osmeh nije dovoljna samo prati zube

Naime, stomatolozi su za portal Riders dajdžest (Readers Digest) otkrili šta to još utiče na zdravlje zuba i koje namirnice bi trebalo da izbegavate ako želite blistav osmeh. 

1. Sušeno voće

Ovo je užasna namirnica za zube. Bez obzira na to koje suvo voće najviše volite, ono je prepuno šećera koji se lepi za zube. Reč je o koncentrisanom šećeru koji je toliko lepljiv, da često stvara karijes na umnjacima i zadnjim zubima u vilici.

RepublikaFoto: pixabay.com

2. Topla voda s limunom

Ako ste se priklonili trendu da jutro počinjete sa čašom tople vode i limunom, treba da znate da limun i agrumi zbog kiselosti uništavaju zubnu gleđ. Naime, kiselina iz južnog voća šteti zubima kao i šećer.

3. Kokice

Foto: pixabay.com

Po rečima stomatologa, najviše ljudi koji dolaze u ordinaciju sa slomljenim zubima kažu da im se to dogodilo dok su jeli kokice.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading