Evo koje obloge treba koristiti protiv cista na dojkama

Autor: Republika

Lifestyle

19.01.2019

05:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovih 6 prirodnih obloga pomažu protiv cista na dojkama - odlični su i kao prevencija, a i kao dopunska terapija medikamentima.

RepublikaFoto: pixabay.com

1. Obloga od nevena

Kašiku nevenovog cveta (najbolje svežeg) preliti s pola litra ključale vode i ostaviti da odstoji poklopljeno 20 minuta. Nevenov čaj može da se pije, ali je još efikasnije ako se koristi u vidu obloga.

Gazu natopiti pa staviti na grudi, prekriti peškirićem i umotati zavojem. Najbolje je oblogu stavljati uveće i ostavljati je da prenoći. Naturopate preporučuju da se ovaj metod lečenja koristi u kombinaciji s oblogama od slanog rastvora. Lanena krpica se natopi rastvorom napravljenim od kašičice soli i 200 ml vode.

2. Obloga od ruse trave

Pomešati u jednakim delovima iseckanu biljku rusu i istopljen maslac. Naneti lagano na mesto gde se nalazi cista na dojci i ostaviti da deluje najmanje četiri sata.

RepublikaFoto: pixabay.com

3. Obloga od cvekle

Na vodenom kupatilu pripremiti kašu od 200 g rendane cvekle i dodati nekoliko kašika devetoprocentnog sirćeta. Dobijenu kašu koristiti kao oblogu, najbolje tokom noći, a ujutru se obmotati vunenim šalom.

Terapiju sprovoditi tokom 10 dana. Cveklu treba koristiti i u ishrani, jer zahvaljujući svom sastavu deluje blagotvorno na čitav organizam i doprinosi izlečenju cisti.

4. Obloga od kantariona

Dvadeset grama kantariona preliti šoljom ključale vode i posle dva sata procediti. Gazu natopiti čajem i staviti je na mesto gde se nalazi cista. Ove obloge za ciste na dojkama, trebate držati oko pola sata. Postupak ponavljati najmanje 2-3 puta dnevno.

RepublikaFoto: pixabay.com

5. Obloga od kupusa

Kupusov list blago izlupati i premazati ga maslacem. Staviti ga lagano na dojku i obući udoban pamučni grudnjak. Ostaviti da deluje preko noći. Ponavljati najmanje nedelju dana.

6. Obloga od šargarepe

Najpre je treba izrendati na najsitnije rende i obložiti njome grudi. Obloga za ciste na dojkama treba da se menja čim se šargarepa osuši, jer tada gubi lekovita svojstva.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading