Kineski nutricionisata doneo u Srbiju GLJIVU KOJA LEČI RAK

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Devet godina sam živeo s virusnim miokarditisom i osećao se jako loše. Ipak, istražujući i primenjujući alternativnu medicinu, uspeo sam da pobedim bolest

RepublikaFoto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ
Liu Jongje

Imao sam svega 29 godina i osećao se veoma, veoma loše. Konstantno sam bio umoran, a sa druge strane, nisam mogao da spavam i mučile su me strašne glavobolje. Od 30 dana u mesecu, 20 sam išao od lekara do lekara, gde mi je ustanovljen virusni miokarditis. To stanje je trajalo devet godina, a za sve to vreme lečio sam se zapadnom medicinom i osećao se sve lošije jer mi ništa od toga nije pomoglo. Pao sam u depresiju i razmišljao o samoubistvu.

Foto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ

Ovako priča Kinez Liu Jongje, do pre 20 godina bankar, danas nutricionista koji je, kaže, sam sebe izlečio. Nezadovoljan standardnim lečenjem, počeo je da istražuje o alternativnoj medicini i dosta naučio o blagodetima gljive Ganoderma lucidum, koja se već 4.000 godina koristi u kineskoj medicini i koja je njemu spasla život. Spojivši tradicionalne i inovativne metode lečenja sa sopstvenim iskustvom, rešio je da pomogne i drugima. Video je koliko je korisna u lečenju mnogih, pre svega neizlečivih bolesti, ali je uvideo i neke nedostatke u načinu pripreme, pa je razvio sopstvenu tehnologiju, koja je danas jedinstvena u svetu.

INTEGRATIVNA METODA

- Mi hladnim ceđenjem ulja iz pora gljive ekstrahujemo isključivo hranljive i lekovite sastojke. Napravili smo sopstvene plantaže organske ganoderme i u našoj laboratoriji razvili 15 preparata koji su, osim u Kini, priznati i u Japanu, Šri Lanki, Kanadi, SAD, a sada ćemo putem inicijative "Jedan pojas, jedan put" i ovde ljude upoznati sa blagodetima ganoderme, posebno kad hroničnih bolesti poput tumora - priča Liu, koji je u saradnji sa klinikom "Wellmedic" došao u dvonedeljnu posetu Srbiji i susreo sa našim pacijentima.

Primena se pokazala uspešnom i kod autoimunih bolesti, problema sa srcem i krvnim sudovima, dijabetesa, kožnih bolesti. Ono što posebno naglašava jeste da se radi o integrativnoj metodi, koja ne odbacuje zapadnu medicinu.

ČISTI ORGANIZAM

- Prvenstveni cilj preparata jeste jačanje imuniteta, koji je u pozadini svake bolesti. Zvanična medicina ima svoju svrhu. Operacije, hemio i radio terapije odstrane tumor, ali uvek ostanu rudimenti, a uloga ganoderme je da praktično očisti organizam od tih najbazičnijih tumorskih ćelija i pospeši imunitet. Tek kada njega podignete, organizam dobija snagu da uništi te preostale ćelije tumora - objašnjava Liu.

Ganoderma se koristi i preventivno. Kako napominje naš sagovornik, reč je o funkcionalnoj hrani koja hrani funkciju naših ćelija, jer kada čovek dođe u određene godine, smanjuje se mogućnost pružanja adekvatne ishrane za svaku ćeliju i organizam postaje pogodna podloga za razvoj bolesti.

Šta je Ganoderma lucidum

To je gljiva koja raste na stablu hrasta. Kod nas je poznata kao hrastova sjajnica. Postoji više od 890 vrsta, ali je crvena najkorisnija. I u Srbiji su povoljni uslovi za njeno gajenje, ali se kod nas ne koristi kao u istočnjačkoj medicini.

RepublikaFoto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ

Terapija moksom

Liu je osmislio i terapiju moksa štapom sa više od 50 vrsta lekovitih biljaka. Pošto se zapali, njime zagrevamo određene tačke na telu. Kada je reč o hroničnim, odnosno neizlečivim bolestima kojima se Liu bavi, on smatra da je tačka na vratu na kojoj se nalazi glavni vratni pršljen jezgro našeg imuniteta, koju treba zagrevati jer se time pospešuje mikrocirkulacija i proizvodnja krvnih ćelija, koje su bitne za imunitet.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading