Evo kako da "aktivirate" bademe i učinite ih još zdravijim nego kada ih jedete sirove!

Autor: Republika

Lifestyle

02.12.2018

05:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ljudi su do sada jeli bademe, zato što su provereno najzdravija namirnica koju mogu da unesu u organizam. Ipak, nisu čuli za aktivirane bademe. Ovo je bukvalno energetsko-vitaminska bomba za organizam.

RepublikaFoto: pixabay.com
Badem

Šta su aktivirani bademi?

Gotovo niko ne zna kakva je to nova namirnica. Samo ime ukazuje na mnogo komplikovaniji proces nego što to zaista jeste.

Aktivirane bademe, zapravo, možete da napravite u svojoj kuhinji i to veoma jednostavno. Dovoljno je da ih ostavite da odstoje 12 sati u slanoj vodi. To stimuliše proces klijanja. Sledeći korak je sušenje badema na jako niskoj temperaturi (ne sme preći 65 stepeni celzijusa) između 12 i 24 sata. Tek kada se potpuno osuše možete da uživate u njihovoj blagodeti. Ono što će vam se možda učiniti je da jedete buđav badem, ali možete se umiriti činjenicom da su važne njegove blagodeti.

Šta su prednosti aktiviranog badema u odnosu na sirov? 

Ako ste se zapitali zašto biste aktivirali badem i gubili vreme, dovoljno je da čujete kako on utiče na vaš organizam. Aktivirani badem, koji je odležao u vodi 12 sati ima mnogo više nutritivnih vrednosti od sirovog badema. Osim što sadrži gomilu vitamina i minerala, aktivirani badem je lakši za varenje od sirovog badema, te se njegove sirovine brže mogu naći u vašem telu.

Kada jedete sirovi badem u većim količinama rizikujete probleme sa probavom, što sa aktiviranim sigurno izbegavate. Sirovi bademi sadrže fitinsku kiselinu, koja usporava apsorpciju gvožđa i cinka, koji su ključni za podsticanje probave. Naravno da niko ne kaže da ne treba da jedete sirove bademe, jer oni i daljje imaju moć čišćenja vaših krvnih sudova, jetre, bubrega i benefit za vaš nervni sistem. Bademi su svakako snažni antioksidansi koji prečišćavaju vaše telo i koji doprinose zdravlju vašeg celokupnog organizma. Ali ako želite da uzmete ono najbolje od njih, onda ne bi bilo loše da ih aktivirate.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading