BUDIMO HUMANI: ORCA-i su i dalje potrebna sredstva za otvaranje prvog studentskog doma za buduće stručnjake za zaštitu životinja i prirode

Autor:

Lifestyle

16.10.2018

14:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U prvih 10 dana kampanje prikupljanja donacija, 108 građana i kompanija doniralo je novac za otvaranje prvog studentskog doma za buduće stručnjake za zaštitu životinja i prirode u Srbiji.

RepublikaFoto: Promo
Studentski dom će pomoći životinjama

- Sve je počelo tako što je žena velikog srca, Ljubinka Vivčar, organizaciji ORCA testamentom ostavila svoj stan od 35 metra kvadratna u Beogradu, verujući u važnu misiju. Želeli smo da njen velikodušni gest omogući razvoj i obrazovanje novih generacija stručnjaka za dobrobit životinja i zaštitu prirode u našoj zemlji - rekli su iz organizacije ORCA.

Foto: Promo

O velikodušnom gestu Ljubinke Vivčar smo već pisali, a o tome možete saznati više klikom na ovu rečenicu.

Ovaj projekat je deo ORCA akademije, a pored obezbeđivanja besplatnog smeštaja u studentskom domu, stipendisti će dobiti praksu u ORCA i stručnu pomoć od profesionalaca u svojim oblastima u izradi stručno-istraživačkih radova. ORCA će objaviti javni poziv za studentkinje, a žele da jedna od njih bude štićenica nekog od domova za nezbrinutu decu.

- Da bi Ljubinkin Legat zaživeo, potrebno je da zajedno prikupimo 928.893 dinara kako bismo ovaj stan renovirali i pretvorili u prvi Studentski dom za zaštitu životinja i prirode u Srbiji - podsećaju iz ORCA-e.

Svi koji žele da doniraju i pomognu da ORCA dođe do svog cilja mogu to da urade preko interneta odlaskom na sajt donacije.rs/ljubinkinlegat ili uplatom donacije na žiro račun 160-506090-50 (Primalac ORCA, Stjepana Filipovića 29/16, Beograd; Svrha uplate: “Podrška otvaranju studentskog doma”).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading