DETE ZA PRIMER: Aleksandra tražila hranu za pse umesto poklona za rođendan

Autor:

Lifestyle

11.06.2018

14:21 >> 15:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mala Aleksandra je od svojih drugara zatražila da umesto rođendanskog poklona kupe hranu za pse koje čuva Marija Zec.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Aleksandra, Marija i psi

Aleksandra je u pozivnici koju je poslala svojim drugarima imala jedan zahtev: "Zamolila bih da mi ove godine ne donosite rođendanske poklone, već da novcem koji ste planirali da potrošite za poklon, kupite hranu za pse i donesete je umesto poklona".

Milena Popević, mama male Aleksandre, rekla je za sajt Republika da njena ćerka oduvek voli životinje i da često hrani ulične pse i mačke kada ide u školu.

Aleksandra voli životinje, voli da crta, secka i lepi, pa joj igračke koje se inače poklanjaju nisu mnogo zanimljive. Voli životinje, u rancu nosi keksiće i hrani kučiće i mačiće na ulici. Od malena je tako naučila. Porodično smo orijentisani na pomaganje životinjama, pa je to prešlo i na nju - rekla je Milena i dodala je da je mala Aleksandra bez mnogo razmišljanja odlučila da za rođendan prikuplja novac za pse.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Prikupljena hrana na rođendanu

Aleksandrini drugari su sa svojim roditeljima na proslavi rođendana doneli hranu i vitamine, a neki su poklonili novac.

Oni koji su znali šta da kupe, donosili su hranu i vitamine. Roditelji koji nisu bili sigurni poklonili su novac koji smo mi donirali. Marija njime može da plati veterinara i da kupi sve što joj je potrebno za bolesne pse. Dve trećine roditelja je donelo hranu, a jedna trećina novac, tako da je od svega bilo po malo - rekla je Milena.

Marija Zec, koja godinama pomaže napuštene životinje, a za čije pse je i prikupljana hrana, bila je oduševljena ovim gestom male devetogodišnjakinje. Ona je svoje pse dovela na proslavu rođendana koju je mala Aleksandra organizovala u pet frendli igraonici.

 

- Upoznali smo se na skupljanju hrane još pre 4,5 godina i od tada su uz mene. Ja sam jednom rečju bila fascinirana, ali sam znala da će tako biti. To dete je genije i izrašće u fenomenalnu osobu. Ona i njena porodica pomažu godinama. Prijatno sam iznenađena reakcijom roditelja na rođendanu. Deca su ih grlila i šetala - rekla je za portal Republika Marija Zec.


 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading