UŽAS! LJUBIMCI JEDU IZ ČINIJA PUNIH ZARAZE!

Autor:

Lifestyle

16.04.2018

02:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako hranite psa suvom hranom, verovatno ne perete činiju svaki dan. Ipak, činije za hranu su predmeti gde ima najviše bakterija u čitavoj kući.

RepublikaFoto: pixabay.com
Vodite računa jer pas može da dobije salmonelu

Verovatno vaš pas jede iz činije koja je prepuna bakterija. I ešerihija koli i salmonela mogu biti štetne za ljubimce kao i za ljude. Do ovog zaključka došli su naučnici NFS Internationala radeći eksperiment u 22 doma kroz 30 dana. 

Činije za hranu naših ljubimca imaju visoko 4 mesto po količini bakterija, prva tri mesta su sunđer za pranje sudova, sudopera i četkica za zube. 

Bilo kakvo nakupljanje bakterija u činijama za hranu i vodu se može vrlo jednostavno sprečiti svakodnevnim pranjem deterdžentom i vrućom vodom. Obavezno imajte na umu da dobro isperete činije nakon pranja s deterdžentom.

Bilo bi dobro da jednom nedeljno i dezinfikujete sve činije, piše Index.hr. 


Mnogo bolje je koristiti posude od nerđajućeg čelika ili keramike jer se u pukotinama plastičnih lako skupljaju bakterije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading