HRANA ZA PSE PUNA SEDATIVA!

Autor: N1, Republika

Lifestyle

20.02.2018

03:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lek koji se koristi kao sedativ, ali i za eutanaziju životinja pronađen je u konzerviranoj hrani za pse.

RepublikaFoto: pixabay.com
Psi od sedativa mogu da umru

Nizak nivo pentobarbitola otkriven je u konzervama hrane za pse "Gravy Train" proizvođača "J.M. Smucker Company", saopštila je Američka agencija za kontrolu hrane (FDA), a prenosi CNN.

Pentobarbitol se najčešće koristi kao sedativ, anestetik ili za eutanaziju životinja, navodi se.

Kućni ljubimci koji jedu hranu koja sadrži pentobarbitol mogu osetiti pospanost, vrtoglavicu, uzbuđenje, gubitak ravnoteže, mučninu, nistagmus (oči se kreću napred i nazad na čudan način) i nemogućnost stajanja.

Konzumiranje visokih nivoa pentobarbitola može izazvati komu i smrt.

FDA je rekla da je preliminarni rezultat ispitivanja uzoraka kontaminirane hrane pokazao da je mala verovatnoća da pronađena količina pentobarbitola bude fatalna po zdravlje ljubimaca.

- Međutim, svako otkriće pentobarbitola u hrani za kućne ljubimce predstavlja kršenje Zakona o hrani, lekovima i kozmetičkim propisima - jednostavno rečeno, pentobarbitol ne bi smeo da se nađe u hrani za kućne ljubimce - navodi se u saopštenju FDA.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading