VLASNIK OPASAN PO PSA: Ne nosite žiivotinje u rukama!

Autor:

Lifestyle

25.11.2017

02:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veterinari u Srbiji, pored uobičajenih intervencija, sve više bave se i psima koji su povrede zadobili tako što su ispali ili iskočili iz ruku vlasnika. Reč je uglavnom o rasama manjeg rasta, kao i mačkama.

RepublikaFoto: pixabay.com
Zbog nemara oni stradaju

Svaka mala nepažnja vlasnika koji svog malog psa nosi u ruci umesto na povocu može dovesti i do ozbiljnijih povreda. Često se ljubimci dočekaju na noge, ali su uganuća, pa i lomovi, uobičajena pojava ukoliko je podloga klizava.

Foto: Saša Kosijer
Maltezer povređen pošto je ispao iz ruku

- Često se desi da životinji nešto privuče pažnju i da je uzbudi, a ukoliko je vlasnik nepažljiv, ona lako može da se oslobodi iz ruku i iskoči. Tom prilikom dolazi do padova koji mogu da dovedu do jako ozbiljnih povreda kod životinja i zbog toga bi vlasnici trebalo da budu jako pažljivi - naglašava veterinar. Veterinar Saša Kosijer za Srpski telegraf kaže da se sve češće susreće sa ovakvom pojavom i da su povrede ove prirode sve učestalije.

On smatra pomodarstvom pojavu da se ljubimac oblači i nosi u ruci umesto na povocu i tvrdi da takvi vlasnici ljubimce tretiraju kao igračke, a ne kao životinje.

Dakle, nošenje se treba izbegavati po svaku cenu da bi se maksimalno smanjila mogućnost da se ljubimac povredi.

- Prema manjim životinjama se treba ophoditi kao prema rotvajlerima - rekao je veterinar Kosijer, koji je za samo nekoliko nedelja zbog nemarnosti vlasnika obavio intervencije na maltezeru i mački sa slomljenim udovima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading