HUMANA POSLA U SRPSKOM ZATVORU: Zatvorenici vode azil za nezbrinute pse

Autor: Narcisa Božić

Lifestyle

24.11.2017

11:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Kazneno-popravnom zavodu u Sremskoj Mitrovici juče je i zvanično počelo sa radom Prihvatiliđte za pse u okviru zajedničkog projekta KPZ sa OEBS-om i organizacijom HELP.

RepublikaFoto: Narcisa Božić
Zatvorenici će se od sada brinuti o psima

-Ovo je prvi zatvor u Srbiji u kojem se realizuje ovakav projekat. Prihvatilište ima kapacitet za 300 pasa, a trenutno ih je 210 kojima će uz svu negu biti omogućena veterinarska kontrola, vakcinacija i sterilizacija. O njima će se brinuti osuđena lica koji će ih trenirati i obučiti za udomljavanje u

okviru ''Dana otvorenih vrata'', kada će KPZ omogućiti građanima da obiđu prihvatilište, rekao je Aleksandar Alimpić, upravnik najvećeg zatvora na Balkanu sa preko 3.000 osuđenih lica.

Cilj projekta je resocijalizacija osuđenih lica kojima će biti omoguđeno sticanje sertifikata i lakše nalaženje posla nakon izdržavanja kazne.

Memorandum o realizaciji projekta potpisali su dr Milan Stevović, direktor Uprave za izvršenje krivičnih sankcija, Andrea Orizio, ambasador Italije i šef misije OEBS-a u Srbiji, Vladimir Sanader, gradonačelnik Sremske Mitrovice i Aleksandar Alimpić, upravnik KPZ.

RepublikaFoto: Narcisa Božić

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading