ŠTEDE I SPASAVAJU ŽIVOTINJE: Po ulicama Krakova posipaju kafu

Autor: 24sata.hr

Lifestyle

11.02.2021

21:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šapice životinja u Krakovu ovih dana mogu da zahvale kafi koja je zamenila so kao sredstvo kojim se posipaju ulice da bi se površine zaštitile od leda.

RepublikaFoto: Photo by Unsplash
Kafa umesto soli spasiće šape vlasničkih, ali i pasa lutalica

Odeljenje za održavanje parkova i zelenih površina objašnjava da je kafa dobra za okolinu, a ujedno i jeftinija od soli. Ta odluka je razveselila stanovnike i brojne kafiće koji sada ostatke kafe ne bacaju u smeće. 

Na web stranici ove službe se navodi još jedan dobar razlog u prilog kafe: neškodljiva je za pse za razliku od soli koja nije dobra za pseće šapice. 

RepublikaFoto: pixabay.com
Ulice Krakova su sada bezbednije za ljubimce

Više od 50 kafića odazvalo se pozivu i kafeni talog isporučuju službi za posipanje snežnih površina. Vlasti se nadaju da će ohrabriti stanovnike da više kupuju kafu za poneti i tako pomoći ugostiteljima "u ovim teškim vremenima" pandemije koronavirusa.

Kafićima i restoranima u Poljskoj sada je dopušteno da pripremaju pića i obroke samo za poneti.

 

 

- To je divna ideja. Moj pas se raduje - kaže Bartek u šetnji sa svojim psom Furiom, australskim ovčarom.

Drugi prolaznik raduje se što se odustalo od upotrebe "štetne soli", a treći veruje da će "odluka podstaći više ljudi da kupuju kafu za pometi".

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading