Istanbul želi aplikacijom da locira sve mačke i pse koji lutaju gradskim ulicama

Autor: klix.ba, republika.rs

Lifestyle

17.11.2020

17:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Istanbulske vlasti su napravile mobilnu aplikaciju SmetiPati kojom će pokušati ostvariti ambiciozan cilj, a to je lociranje svih mačaka i pasa koji lutaju gradskim ulicama.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Foto: Ilustracija

Aplikaciju je razvila vodeća IT kompanija Koc Sistem, a podrazum eva da svi ljubitelji životinja aplikacijom prijavljuju mačke i pse. Nadležni žele da bolje brinu o njihovom zdravlju i da donose bolje politike kada je u pitanju odnos prema ovim životinjama.

Ipek Kirac iz navedene kompanije je istakla da je na ideju za razvoj ove aplikacije došla zbog toga što se svakodnevno povećavao broj pasa lutalica koje je hranila.

Biće napravljena baza podataka za svaku životinju, a biće dostupne i informacije o ljudima koji se brinu o njima i veterinarima. Svaki profil životinje će sadržavati osnovne podatke o njoj i fotografiju. Podaci će se redovno ažurirati.

Gradonačelnik Istanbula Ekrem Imamoglu je ukazao da je plan da aplikacija bude dostupna u roku od pola godine, piše turski dnevni list Daily Sabah.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading