PET rasa pasa idealnih ako živite u stanu

Autor: telegraf.rs, Republika

Lifestyle

17.11.2020

12:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Biranje psa za stan može da bude uzbudljiv proces jer u obzir morate da uzmete više faktora.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Najpre, ono o čemu treba da vodite računa jeste koliko vaša porodica broji članova, da li su svi saglasni s tim da treba da uvećate porodicu za jednog četvoronožnog člana, koliki vam je prostor u stanu... Najvažnije od svega jeste svest o tome da je ljubimac, pored toga što će vas definitivno usrećiti, velika obaveza, a sa njim će se ritam vašeg života puno promeniti.

Da bi pas, koji inače važi za najboljeg čovekovog prijatelja, bio deo vaše porodice treba da bude lepo vaspitan, socijalizovan i odgajan s puno ljubavi koja će svakako biti uzvraćena.

Mi smo izdvojili 5 rasa pasa koje su pogodne za stan:

RepublikaFoto: Photo by kevin turcios on Unsplash
Foto: Ilustracija

Mops

Vrlo popularan ljubimac, ponekad lenj, ali i vrlo razdragan. Mops obožava decu kao i ona njega. Ne zahtevaju puno fizičke aktivnosti i nemaju tedenciju da laju i time uznemiravaju komšije. Ne linjaju se previše. Iako po karakteristikama spadaju u tihe pse, inteligentni su, društveni, ali i tvrdoglavi.

RepublikaFoto: facebook.com/NowThis
Foto: Ilustracija

Nemački špic

Ranije su samo plemići i bogati mogli sebi da priušte ovu glamuroznu rasu, ali danas je nemački špic dostupan svima. Ova razigrana rasa ima najduži životni vek među psima - i do 16 godina. Iako su na prvi pogled vrlo umiljati, malog špica karakteriše neustrašivost i jak temperament.

Džek rasel terijer

Kao i svakog terijera, džek rasela karakteriše inteligencija i pouzdanost. S druge strane, oni imaju jak integritet, pa zahtevaju dosta rada i truda kako bi usmerili svoju narav ka konstruktivnom ukoliko ne želite da ostanete bez omiljene obuće ili zateknete perje od jastuka svuda po stanu. Tvrdoglavi su, živahni i definitivno će vas beskrajno usrećiti. Zahtevaju dosta fizičke aktvnosti.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Čivava

Sićušni pas vrlo snažnog temperamenta važi za jednu od najmanjih rasa na svetu i odlikuje ga hrabrost. Oni su odani, predani, živahni i brzi. Nisu zahtevni za održavanje, ali im treba obezbediti dosta fizičke aktivnosti.

Engleski buldog

Lenj, ali odan buldog, ako ga malo pokrenete može biti razigran i aktivan.

Idealan je za stan ukoliko želite neku malo jaču rasu, ali da nema sklonosti ka agresivnom ponašanju. Ne linja se i obožava decu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Ognjen

17.11.2020 17:49

Pudlica je ipak pas za dvorište