Rasa psa kojeg volite otkriva kakva ste ličnost

Autor:

Lifestyle

17.10.2020

16:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naučnici sa Bat Spa univerziteta u Velikoj Britaniji tvrde da izbor rase psa puno toga otkriva o ličnosti vlasnika.

RepublikaFoto: facebook.com/Sara Bogunović
Foto: Ilustracija

U nedavnoj studiji koju su sproveli, učestvovalo je 1.000 ispitanika, na osnovu čijih odgovora su psiholozi utvrdili da sedam grupa različitih rasa odgovara određenom tipu ličnosti vlasnika.

Sportski

Ukoliko ste vlasnik retrivera, labradora ili koker španijela, znači da ste ljubazni, opušteni i saosećajni. Aktivni ste i volite da istražujete prirodu.

 

Pastirski

Vlasnici ovčara, ali i dalmatinaca, buldoga, pudlica i šnaucera su, kako tvrde naučnici, ekstrovertni, komunikativni, uvek spremni za akciju i provod.

Goniči

Ako je vaš izbor bigl ili američki lisičar, znači da ste emocionalno stabilna ličnost. Staloženi ste, imate dobre "živce" i zadovoljni ste svojim životom.

Mali psi

Vlasnici čivave, jorkširskog terijera, patuljastog špica, pekinezera ili mopsa su veoma inteligentni i okrenuti ka umetnosti. Mnogi misle da su uobraženi i sujetni, ali kada ih upoznaju shvate da su sasvim prijatni i prijateljski nastrojeni.

Komformisti

Bostonski terijer, šar pej, čau-čau, buldozi, šnauceri i doge su rase čiji se vlasnici tumače kao ljudi koji vole da se igraju, druželjubivi su, ali i letargični, usporeni i vole da se odmaraju.

 

Terijeri

Vlasnici ove rase su umereni u svemu, smireni, racionalni, ali nekad znaju da izgledaju i uštogljeno. Njihov moto je "zlatna sredina".

Radni psi

Doberman, rotvajler, bernardinac ili bokser su asocijacija na rad, a njihovi vlasnici na prijatnost i ljubaznost. Cene otvorenost, direktnost i iskrenost. Vrlo su inteligentni i često omiljeni u društvu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading