UŽAS NA BANOVOM BRDU: Anonimus PUCAO NA MAČKE, meštani ŠOKIRANI

Autor: Republika, Novosti

Lifestyle

27.07.2020

17:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U parku na Banovom brdu, kao i u saobraćajnicama oko Ulice Milana Stanivukovića minulog vikenda osvanulo je obaveštenje da je nepoznata osoba pucala u dvojicu mačora, dok se trećem gubi trag!

RepublikaFoto: Photo by Jerry Wang on Unsplash
Mačke (Ilustracija)

Sve ovo dogodilo se u 19. jula u prepodnevnim časovima, a ceo slučaj vlasnici mačaka prijavili su policiji tri dana kasnije.

- U šoku smo zbog onoga što se dogodilo, ali sam smatrao da komšije moraju da znaju da se neko ko je spreman da ovo uradi šeta unaokolo - priča Đorđe Popov, vlasnik jednog mačora.

 

- Sve se dogodilo prošle nedelje, kada smo oko podneva začuli dva mačja krika. U prvi mah nismo videli ništa, a onda smo ugledali komšiničinog mačka kome je noga bila krvava. Pomislili smo da ga je ujeo pas, pa smo ga odmah odvezli kod veterinara. Ipak, snimak je pokazao da je na njega pucano vazdušnom puškom, a malokalibarski metak ostao mu je u nozi. Kako su nam objasnili u policiji, pucnje verovatno nismo čuli jer je korišćen prigušivač. Taj mačak se sad uspešno oporavlja, dok se mom, kome je pucano u glavu, još bore za život. Naime, njemu je pucano u usta i metak je izašao napolje, ali ga nije usmrtio. Gde je treća mačka, ne znamo.

Popov i njegova komšinica, koja iz straha za svoju bezbednost nije želela da joj spominjemo ime, podneli su prijave nadležnom MUP Čukarica, kao i agencijama za zaštitnu životinja. Iako je kazna za ovo "zlodelo" do tri godine zatvora, veruju da policija neće naći počinioca.

- Komšije nam govore da smo objavom ovoga osramotili ulicu, ali ne shvataju da smo i uplašeni za svoju bezbednost. Ko normalan mački puca u usta? Komšinica noćima ne spava, zaključava se jer je neko bio sposoban da upuca naše ljubimce, a taj neko živi u našem kraju - tvrdi Popov.

 

U saopštenju koje je Popov napisao i izlepio po kraju kaže se:

- Obaveštavamo vas da delimo životnu sredinu sa duboko poremećenom strukturom ličnosti koja demonstrira bezobzirnu svirepost. Svaki put kad ne razmišljajući kažete kako biste ih sve potrovali, pustili pse da ih podave i slično, lično pružate potporu ljudima sposobnim da to urade. Ukoliko to ne uviđate - deo ste problema.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Ivana

27.07.2020 18:10

Vežbaju na životinjama. Posle će na ljudima.