Vodite ljubimca na letovanje? Ovo treba da znate i da budete pripremljeni

Autor: b92.net

Lifestyle

15.07.2020

14:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U najtoplijem delu dana, naročito između dve kiše, ljubimcu ne bi trebalo dozvoliti da nesputano jurca, igra se ili trči. Po ovakvom vremenu ne bi trebalo voziti bicikl ili trčati u društvu psa.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Nama tridesetak stepeni Celzijusovih može biti prijatna temperatura, ali psima koji su na ovoj temperaturi izloženi velikim naporima i intenzivnoj fizičkoj aktivnosti može postati veoma vruće i može im pozliti.

Veoma je važno da imate na umu da tokom šetnje planinskim stazama, prilikom uspona na planinski vrh, tokom vožnje bicikla ili trčanja u pratnji psa, s vremena na vreme zastanete u nekom senovitom i hladovitom mestu gde će njemu biti prijatno da se odmori Vodu je poželjno nositi čak i tokom uobičajenih šetnji s ljubimcem tokom leta

Nemojte kretati na put sa psom koji nije naviknut na vožnju kolima ili nekim drugim prevoznim sredstvom ili sa psom koji ima strah od vožnje kao ni u vreme najvećih vrućina. Zaustavite vozilo (ako ste u mogućnosti) prilikom vremenskih nepogoda kao što su jaka kiša i grmljavina ukoliko se pas plaši.

Ako pas povraća tokom vožnje, nekoliko sati pred put ne bi mu trebalo davati hranu (generalno bi trebalo izbegavati da i psi koji uživaju u vožnji kreću na put punog stomaka). Pravite pauze tokom puta kako bi se pas prošetao, obavio nuždu i popio vodu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading