37.000 građana potpisalo peticiju za šetnju kućnih ljubimaca

Autor: Agencije

Lifestyle

02.04.2020

02:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Peticiju za vraćanje na snagu odluke o večernjem izlasku kućnih ljubimaca radi obavljanja fizioloških potreba u prvih pet dana potpisalo je 37.000 građana.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto ilustracija

Inicijativa koja stoji iza peticije navodi da se zahtevu pridružilo više od 30 udruženja koja se bave pravima i zaštitom životinja, kao i nekoliko veterinarskih ambulanti. Potpisi su poslati predsednici Vlade Ani Brnabić, navodi se u saopštenju, prenosi agencija.

Slažemo se da su u ovom momentu najvažniji životi i zdravlje ljudi, pa je tako peticija i apel svim vlasnicima kućnih ljubimaca da se prilikom izlaska pridržavaju svih mera koje je Vlada propisala. Ne postoji nijedan razlog zašto bi mogućnost zaraze bila veća od 20 do 20.30 nego od 5 do 17 časova -navodi se u saopštenju.

Inicijativa je dodala da su za ljude koji imaju kućne ljubimce oni na neki način članovi porodice i da u teškim momentima samoizolacije velikom broju ljudi, naročito onima koji su sami, pomažu da se psihički osećaju bolje i lakše prebrode trenutnu situaciju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading