Šta je sa radnicima Zoo vrta? Oni ne mogu da hrane životinje od kuće

Autor: Mediji

Lifestyle

30.03.2020

02:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vanredno stanje je nekima skratilo, a šta je sa radnicima Beogradskog zoološkog vrta koji ne mogu od kuće da nahrane životinje niti da njihovo popodnevno hranjenje usklađuju prema novim merama Vlade.

RepublikaFoto: Tanjug/TANJA VALIČ
Zološki vrt u Beogradu

Direktor Vrta dobre nade Srboljub Aleksić kaže da su radnici tu svakog dana, po redovnom radnom vremenu, ali je Zoo vrt zatvoren za posetioce.

- Osnovni proces rada obavljamo jer je životinje potrebno svakog dana nahraniti i očistiti, te tako ne možemo da zatvorimo, ali jesmo zatvoreni za posetioce. Prilagođavamo se novim merama, kao i svi - objašnjava Aleksić.

S obzirom na to da je gradski prevoz ukinut, to predstavlja problem radnicima da do svog radnog mesta stignu. Stoga je i primenjena malo drugačija organizacija rada, ali radnika ima dovoljno za sada.

- Imamo određen broj zaposlenih koji žive van Beograda, te je prevoz radnika ono što trenutno predstavlja problem. Ipak, svi se snalaze, ko može "hvata" autobuse koji voze zaposlene u javnom sektoru, a neki se organizuju sami, dolaze kolima, pa se pokupe međusobno - kaže Aleksić i dodaje da deo zaposlenih radi jedan dan malo duže, pa onda drugi dan ne radi, što zavisi od toga koliko daleko stanuju.

Zaštitne mere

Premda životinje ne mogu da obole od ovog virusa niti da budu prenosioci, mere zaštite se itekako primenjuju u Zoološkom vrtu.

- Radnici nose zaštitne maske i rukavice, a čim se virus pojavio radili smo dezinfekciju svih unutrašnjih prostorija koju radimo na nedeljnom nivou - ističe Aleksić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading