Tuga: Uginuo pas koji je bio pozitivan na virus korona

Autor: Mediji

Lifestyle

28.03.2020

03:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pas koji je bio kućni ljubimac u Hong Kongu i testiran na virus korona, uginuo je dva dana nakon što je pušten iz karantina.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto ilustracija

Saut Čajna Morning Post javlja da se radi o 17-godišnjem pomerancu. Životinja je uginula u 15. marta, ali uzrok smrti nije utvrđen jer je vlasnik, koji se nedavno oporavio od infekcije virusom korona, odbio obdukciju.

Testiranjem je utvrđeno da je pas bio 'blago pozitivan' na virus, ali nije pokazivao nikakve simptome, a u subotu je pušten iz karantina nakon što su testovi dali negativne rezultate. Slučaj su pažljivo pratili ljubitelji životinja zabrinuti za svoje ljubimce, kako se ne bi zarazili ili potencijalno širili virus, javlja Blumberg.

Svetska organizacija za zdravlje životinja upozorila je da ne postoje dokazi o tome da kućni ljubimci prenose virus na ljude.

Ipak, zbog toga što životinje i ljudi ponekad mogu imati iste bolesti, još uvek se preporučuje osobama obolelim od virusa Covid-19 da ograniče kontakte sa svojim ljubimcima i drugim životinjama dok više informacija o virusu ne bude poznato.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading