Dokazano je! Ove životinje bolje razmeju ljubav od ljudi!

Autor: divamagazin.rs

Lifestyle

08.01.2020

03:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Priroda je svima dala ljubav. Ali je ne cene svi podjednako. Na primerima ovih životinja bi čovek trebalo da uči, oni zauvek ostaju verni jedno drugom, ne uleću u prolazne avanture i brinu se o svom partneru.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Albatrosi

Albatrosi mogu da prelete velike razdaljine, ali se uvek vraćaju na jedno mesto, tamo gde su ostavili svog partnera.

Njihove veze se mere godinama, a završavaju se kada jedna od ptica ugine. Svoju zaljubljenost pokazuju šašavim, ali nežnim ritualnim plesom.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Labudovi

Nisu bez razloga upravo labudovi simbol iskrene ljubavi. Njihovi isprepleteni labudovi prave oblik srca, a iza toga se krije priča o pravoj ljubavi.

Labudovi čitav život provode samo s jednom partnerkom i u toj vezi su potpuno ravnopravni. Oboje hrane, odgajaju i čuvaju svoje mladunce.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Vukovi

Iako na prvi pogled ne izgledaju kao romantične i nežne životinje, oni su jedni od najvernijih partnera u životinjskom svetu. Čopori su simbol porodice i zajedništva.

Mužjak i ženska su spremni na sve da bi zaštili svoje mladunce i partnera. Ako u čoporu postoji vuk samotnjak, koji nije pronašao partnerku ili je ostao bez nje, čopor će ga brzo prihvatiti i postaće deo njihove porodice.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Rode

Ljubav se u životinjskom svetu nalazi svuda, a nisu retke vrste koje umeju da je pokažu na pravi načun. Među takbvima su i rode. Vrene i monogamne rode su pravilo u njihovom svetu, kada jednom pronađu odgovarajućeg partnera sa njim ostaju do kraja života.

Pre nego pronađe svoju‚"srodnu dušu" mužjak rode ima više "devojaka", ali kada pronađe onu pravu ostaje joj veran. On je odan partner koji svoju ljubav nikada neće razočarati i svoju voljenu nikad neće prevariti.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Pingvini

Pingvin mora da uloži mnogo truda i vremena da bi osvojio partnerku. Da bi pingvin privukao pažnju svoje izabranice, mora nekoliko dana da pleše pred njom, a među nekim vrstima postoji običaj i poklanjanja vereničkog prstena. Kada se pingvin zaljubi bira najlepši kamenčić koji meže da nađe i donosi ga pred noge ženke.

Ako ga ženka prihvati znači da su mu osećanja uzvraćena. Kada se jednom zaljubi, bez obzira na to da li su mu osećanja uzvraćena pingvin ostaje zaljubljen do kraja života. Zato u njihovom svetu postoji i određeni broj samaca.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Divlje patke

U mnogim kulturama se večna ljubavprikazuje simbolom divljih pataka. Kada divlji patak i divlja patka odluče da budu zajedno, ostaju verni jedno drugom zauvek.

Kada dobiju potomstvo mužjak štiti porodicu od nasrtljivih grabljivica, a ženka brine da deca budu sita, da im je toplo i udobno. Kada se divlji patak i divlja patka zaljube do kraja života ni ne pogledaju nekoga drugog i ne upuštaju u nepromišljen ljubavne avanture.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading