UDOMITE MACU na Mrnjau vikendu

Autor:

Lifestyle

10.09.2019

07:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U nedelju, 15. septembra, u Domu omladine možete da postanete vlasnik jedne od 50 predivnih maca koje će biti ponuđene u okviru Mrnjau vikenda.

RepublikaFoto: Promo foto
Svratite u nedelju od 11 do 17 sati

Dom omladine Beograda, Veterina Beograd i Društvo Le PETit po osmi put priređuju veliku humanitarnu akciju posvećenu dobrobiti životinja i celoj porodici - Mrnjau vikend! Organizatori pozivaju sve ljubitelje mačaka i one koji će to tek postati: svratite u Dom omladine u nedelju 15. septembra od 11 do 17h, pronađite i udomite macu svog života i unesite iskricu radosti u svoj dom!

Ulaz je slobodan, ali će posetioci imati priliku da prilože donaciju za dobrobit mačaka bez doma.

Dođite da predemo zajedno!

Na ovom Mrnjau vikendu će biti ponuđeno više od 50 lepih i zdravih maca spremnih za udomljavanje. Sve mace su spasene sa ulica. Odnegovala ih je i postavila na šapice ekipa odgovornih i predanih aktivista koji nesebično ulažu veliku ljubav, trud i značajna sredstva da mace spremno odu u nove domove.

RepublikaFoto: Felinološko društvo Le PETit WCF
Udomite svog vernog prijatelja

Sve mace su prošle veterinarski pregled, lepo su vaspitane, razigrane i socijalizovane. Njihovi udomitelji dobiće potpuno zdravog i društvenog ljubimca s navikama neophodnim za život u kući ili stanu.
JKP Veterina Beograd će ozvaničiti ugovore o odgovornom vlasništvu. Mace će dobiti mikročipove i vakcine protiv besnila, i imaće besplatnu sterilizaciju kada dođe vreme. Društveno odgovorne firme će darivati udomljene mace i njihove vlasnike za srećan početak. Kompanija Plus Plus će novim vlasnicima pokloniti kvalitetnu hranu i prirediti savetovalište za negu i vaspitanje ljubimaca.

Brigom za životinje do humanijeg društva

Mrnjau vikendi se organizuju radi podizanja svesti zajednice o problemu napuštenih i nezbrinutih životinja. Taj problem ne nastaje spontano već zbog neodgovornog vlasništva i gajenja. Neki vlasnici kućnih ljubimaca, kao i divlje samozvane "odgajivačnice", rešavaju se neželjenih životinja prosto izbacujući ih na ulicu i tim neljudskim činom unesrećuju životinje i stvaraju problem celoj zajednici. Nažalost, ove godine je na ulice Beograda izbačen enormno veliki broj skotnih mačaka i čitavih legla tek rođenih mačića.

RepublikaFoto: Felinološko društvo Le PETit WCF
Više od 50 maca čeka na svoj dom

Težnja aktivista okupljenih oko manifestacije Mrnjau vikend jeste da se skretanjem pažnje javnosti na problem napuštenih životinja utiče na strukture vlasti i lokalne samouprave da ovom problemu pristupe ozbiljno, i da se podstakne primena inače veoma dobrog Zakona o dobrobiti životinja iz 2009. godine. Pomenuti zakon propisuje mere zaštite uličnih životinja i načine njihovog zbrinjavanja, i na te poslove obavezuje lokalne samouprave. Nažalost, rad na sprovođenju tog Zakona uglavnom se svodi na delanje pojedinaca i grupa entuzijasta.

Mrnjau staratelji – volonteri i entuzijasti

Mrnjau staratelji su neformalna grupa ljubitelja životinja koji se predano i savesno bave problemom izgubljenih i odbačenih domaćih mačaka u Beogradu. Neki od njih imaju volonterski staž od čak 15 godina! Mrnjau staratelji su ličnim angažovanjem, svako u svom delu grada, spasli i odnegovali preko 1000 uličnih mačaka. Za mnoge su pronašli i siguran stalni dom.

RepublikaFoto: Ivana Stevanović
Mace će sigurno usrećiti svoju novu porodicu

Mrnjau staratelji naglašavaju da se ogroman broj napuštenih uličnih životinja može vremenom svesti na prihvatljivu meru jedino sprovođenjem Zakona o dobrobiti životinja, blagovremenom sterilizacijom i odgovornim vlasništvom, i podsećaju: odrastanje i život uz ljubimca nije luksuz već potreba, posebno u gradskim uslovima! Mace nas uče integritetu, poštovanju i prihvatanju različitosti, a deci pomažu da odrastu u brižne, empatične ljude!

Osmi Mrnjau vikend se održava u nedelju 15. septembra u Domu omladine Beograda, od 11 do 17h. Ulaz je slobodan, ali će posetioci imati priliku da prilože donaciju za dobrobit mačaka bez doma.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading