Gradi se krematorijum za kućne ljubimce u Beogradu! Evo na kojoj lokaciji će biti smešten

Autor:

Lifestyle

13.08.2019

02:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Krematorijum za životinjske leševe, koji je predviđen u okviru kompleksa groblja za kućne ljubimce u Bloku 51 u Novom Beogradu, trebalo bi uskoro da počne da se gradi. Nabavka za izradu tehničke dokumentacije za pribavljanje građevinske dozvole i izvođenje radova raspisana je nedavno.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Raspisan postupak za izvođenje radova na groblju za životinje; Spalionica u bloku 51 će se sastojati iz dve celine

Ovaj centar za spaljivanje životinjskog otpada definisan je kao objekat spalionice za uginule životinje, koji će se sastojati iz dve celine, dela za prijem i čuvanje i krematorijuma.

- Za potrebe groblja za ljubimce planirana je i izrada hladnjače, koja će se nalaziti u "prljavom" delu groblja - stoji u specifikaciji.

Prostor za urne i grobna mesta

NA najvećoj površini nalaziće se klasična grobna mesta, oko 1.500, a ostatak je predviđen za urne, oko 800 mesta. I uginuli stanovnici Beogradskog zoološkog vrta dobiće poseban odeljak na ovom groblju. Predviđen je svojevrstan spomen-park, kako bi ove životinje bile sačuvane od zaborava. Osim toga, predviđeni su i rozarijumi i kolumbarijumi, krematorijumi.

Ovo je samo jedan od objekata koji će olakšati potrebe vlasnika kućnih ljubimaca, koji do sada u prestonici nisu imali gde da isprate svoje ljubimce na večni počinak. U januaru je potvrđen urbanistički projekat za gradnju groblja posle javnog uvida, što je bio jedan od preduslova da se nastavi sa daljim postupkom.

Počivalište za kućne ljubimce prostiraće se na parceli od 1,5 hektara između auto-puta i Ulice Marka Čelebonovića, a na groblje će se ulaziti iz Ulice Surčinski put.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading