Kupanje psa na Adi: Da ili ne?

Autor: mojljubimac.info

Lifestyle

02.06.2019

02:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lepo vreme i letnje temperature uvek izmame mnoge građane na gradska kupališta i bazene. Rashlađivanje prija i našim ljubimcima, pa je otvoreno pitanje da li psi smeju da se kupaju na Savskom jezeru?

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Radi se o tome što se pored kupača, a u plićaku su mahom deca, često mogu videti psi koji se rashađuju.

Iako je na više mesta na Adi Ciganliji obeležno da psi ne smeju da ulaze u vodu, ova se zabrana ignoriše.

Šta kažu iz JP Ada Ciganlija?

RepublikaFoto: pixabay.com
Ada ciganlija

Miodrag  Jović iz JP Ada Ciganlija objasnio je za medije da se na Adi nalazi više znakova kojima se obaveštava da psi smeju biti na šetalištu i zelenim površinama, ali nikako u vodi. Ovo znači da psi ne bi smeli ni na plažu da silaze. Spasioci imaju pravo da opomenu vlasnike da svoje pse ne puštaju u vodu, ali ne mogu da im napišu nikakvu kaznu.

S druge strane, komunalna policija može kazniti nesavesne vlasnike ljubimaca samo u određenim situacijama. Kazna je moguća ukoliko je vlasnik pustio psa u Savsko jezero bez povodca i u tom slučaju plaća se 10.000 dinara. Kod opasnih pasa, obavezna je i korpa, pa ako je pas bez obe stvari kazna može ići i do 20.000 dinara.

Međutim, ukoliko je pas na povodcu, a po potrebi i sa korpom, ni komunalna policija nema osnova za kažnjavanje. Iako su table istaknute, nisu zakonski obavezne, pa s toga ne postoji zakonski osnov kažnjavanja.

Stručnjaci podsećaju da zabrana pasa u vodi nije bez razloga. Ona tu stoji zbog bezbednosti i zdravlja ljudi, a posebno dece koja najviše vremena provode u plićaku.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading