Zašto niko ne udomljava crne mačke?

Autor: mojljubimac

Lifestyle

16.04.2019

02:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naš narod je prilično sujeveran i sigurno su vam poznate predrasude prema životinjama zbog njihove boje krzna. Crni psi zbog boje svoje dlake teže nalaze put do doma, ali su zapravo crne mačke najčešće žrtve ovih predrasuda.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Kako prenosi portal Petface, čak su i volonteri u Prihvatilištima složni da se uvek lakše udomljavaju svetlije i šarene mace, dok poslednje dom pronalaze crne mačke. Iako je svima poznato da boja dlake ne igra nikakvu ulogu u karakteru niti zdravlju, nažalost, one najduže čekaju na dom. Nedavno se u svetu pojavio i još jedan razlog zbog kojeg vlasnici odriču crnih mačaka ostavljajući ih na ulici, a to je zato što, verovali ili ne, ne izgledaju lepo na selfijima.

Takođe, mnogi i dalje veruju da crne mačke donose lošu sreću, drugi smatraju da nisu tako lepe, ali srećom ima i onih koji smatraju da su crne lepotice poseban izazov, kao i da zrače specifičnom energijom, da su umiljate i uopšte nisu baksuzne.

Ono što je malo poznato jeste da je crna mačka zapravo domaća mačka sa crnim krznom. Ona može biti mešanac, a može biti i specifična rasa. Postoje čak 22 različite vrste crnih mačaka. Još je manje poznato da su sve crne mačke u stvari tamno plave. Na odgovarajućem svetlu nijanse njihove dlake variraju od crne kao ugalj, sivo-crne do braon-crne.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading