Kakvi psi važe za opasne i da li je to pitanje rase?

Autor: b92.net

Lifestyle

05.03.2019

03:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stafordi su genetički vrlo dobra rasa za kućnog psa, kaže profesorka Veterinarskog fakulteta Marijana Vučinić i ističe da postoje okolnosti po kojima pas postaje sklon da ujeda.

RepublikaFoto: pixabay.com

- Veće sklonosti da ujede ima na primer nemački ovčar, čau-čau, čivava ili pekinezer nego staford. Očito se radi o nizu okolnosti po kojima pas postaje sklon ka ujedljivosti - rekla je ona za TV Prva povodom nedavnog tragičnog slučaja u Pančevu kada je, prema pisanju medija, staford usmrtio jednu ženu, a druga je završila u bolnici. 

Kinološki sudija i trener pasa Duško Jovanović ocenio je da su osnov agresije neke genetske predispozicije psa, ali i sredina u kojoj pas živi. 


Direktor Organizacije za zaštitu i dobrobit životinja Elvir Burazerović smatra da ne postoje opasne rase već da su vlasnici ti koji određuju koji će pas biti opasan.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading