ZAJEDNO ZA ŽIVOTINJE: Milena i Bojana uz SRPSKI TELEGRAF I ORKU

Autor:

Lifestyle

22.02.2019

07:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Napore Srpskog telegrafa da poboljša budućnost životinja u Srbiji prepoznao je veliki broj ljudi, a među njima su i glumice Milena Vasić i Bojana Stefanović Tornjanski. One se slažu da treba izmeniti Krivični zakonik i da se mučenje životinja tretira kao krivično delo za koje se pepisuju stroge kazne.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Milena Vasić

- Podržavam inicijativu Srpskog telegrafa. Smatram da kazne za zlostavljače životinja treba da budu veće i da vlasnici moraju da budu odgovorniji. Mnogima su ljubimci, nažalost, samo usputna stvar i ne posvećuju im dovoljno vremena. Takođe, koristim priliku da pozovem dobronamerne ljude da potpišu onlajn peticiju i da se uključe u akciju - kaže glumica Milena Vasić.

Njena koleginica Bojana Stefanović Tornjanski takođe je podržala naše napore.

- Vaša inicijativa je divna i u potpunosti se slažem sa njom. Nedovoljno velike kazne su često povod ljudima da ponavljaju zlodela kako prema životinjama tako i prema ljudima. Takođe, smatram da mora da se napravi sistem koji bi omogućio da se te povećane kazne primenjuju kako treba - rekla nam je poznata glumica.

RepublikaFoto: Aleksandar Krstović
Bojana Stefanović  Tornjanski

Inače, za samo mesec dana onlajn peticiju za veće kazne za zlostavljače životinja potpisalo je više od 15.000 ljudi. Peticija koju su pokrenuli Srpski telegraf i organizacija Orka je naišla na odličan odziv, ali ne smemo stati ovde.

Monstrumi neće prestati da zlostavljaju nedužne životinje dok se kazne ne povećaju i dok zakon ne počne bolje da se sprovodi. Zbog toga molimo sve dobronamerne ljude da se uključe u borbu i potpišu peticiju. Svi zainteresovani mogu da potpišu peticiju OVDE.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading