Sledeći put kad skuvate ovaj čaj, poslužite i psa!

Autor: petmagazine.rs

Lifestyle

20.02.2019

03:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Možda niste znali, ali čaj od kamilice je veoma dobar za vašeg psa. I zato sledeći put kada sebi skuvate šolju toplog čaja, podelite to zadovoljstvo sa svojim mezimcem.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Protivupalno dejstvo

Kamilica je od davnina poznata po svom blagotvornom, umirujućem, protivupalnom i dezinfekcionom dejstvu. Baš kao i kod ljudi, čaj od kamilice se koristi u lečenju različitih bolesti kod pasa.

Stomak

Ukoliko vaš pas pati od problema sa stomakom, kamilica mu može pomoći. Čaj od ove biljke oslobađa od grčeva u stomaku, gasova, kao i od anksioznosti i iritacije kože. Pre nego što date psu čaj, uverite se da je dovoljno ohlađen.

Koža

Ukoliko pas ima iritaciju kože, poprskajte malo ohlađenog čaja na, očišćenu, iritiranu kožu psa. Vaš ljubimac će osetiti umirujuće dejstvo i olakšanje, jer rashlađeni čaj odmah ubija bakterije na koži.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Oči

Takođe, tople ali ne i vruće kesice čaja mogu se koristiti za ublažavanje jačih infekcija i iritacije očiju.

Savet

Naravno, čaj od kamilice može pružiti prvu pomoć psu kada je to potrebno, ali bi ipak kod prvih simptoma bilo kojeg od navedenih zdravstvenih problem trebalo potražiti stručni savet veterinara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading