Gej pingvini podižu "podmetnute" mladunce!

Autor: Tanjug

Lifestyle

02.02.2019

03:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema pisanju " Njujork tajmsa" u koloniji pingvina u jednom od akvarijuma Australije u Sidneju svi "roditelji" se lepo staraju o svojim budućim mladuncima osim jednog para.

RepublikaFoto: printscreen
Foto: Ilustracija

Oni su dva jajeta koja je snela ženka posle parenja ostavljali u gnezdu da bi otišli da se brčkaju ili da se "igraju", a sasvim su zanemarivali jaja.

Uprava akvarijuma je primetila da jedino par pingvina koji su gej pokazuju interesovanje za jaja, što je čuvarima dalo ideju da dva zanemarene jajeta podmetnu gej paru i pokazalo se da su oni spremno prihvatili da zamene biološke " roditelje" koji su ih zanemarli.


Oni su pokazali da su spremni da postanu "roditelji" jer nikada nisu oboje u isto vreme napuštali gnezdo, već je sve vreme jedan od njih dvojice sedeo na jajima kako bi ih grejao . 

Nazvani Sven i Medžik, oni su uspeli da dobiju jednu prinovu čiji se pol još ne zna, a koja je sada najveća atrakcija sidnejskog akvarijuma.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading