U POSETI ZVEZDI JUTARNJEG PROGRAMA SA JOVANOM I SRĐANOM: Prva traži porodicu kojoj će pružiti ljubav

Autor:

Lifestyle

01.02.2019

03:13 >> 14:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predivna labradorka skoro godinu dana vredno uči kako bi postala prvi pas-terapeut u Srbiji koji će u junu osobi sa invaliditetom olakšati život i postati najbolji prijatelj

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Zamenica glavnog urednika Srpskog telegrafa Katarina Martić sa Prvom

Kako smo ušli u studio, tako se Prva zaletela na nas sa pogledom koji kao da govori: "Šta ste mi doneli da jedem? Ništa?! Hajde onda makar da se igramo!"

Tokom posete ekipe Srpskog telegrafa, Prva se nije odvajala od nas. Ona je nešto manje od godinu dana zvezda jutarnjeg programa sa Jovanom i Srđanom i postala je zaštitno lice Prve televizije, ali i društvenih mreža. U ponedeljak slavi prvi rođendan, a misija ove prelepe čokoladne labradorke jeste da nauči kako da pomogne osobama sa invaliditetom i da im olakša život. Zapravo, već u junu odlazi u novu porodicu, tačnije kod osobe kojoj je najpotrebnija kako bi joj obezbedila pomoć.

IZA KAMERA

- Već sada razmišljamo o tome koliko će nam nedostajati. Znate, nije teško da ovakav pas priraste za srce. Uprkos njenim sitnim nestašlucima, ona je divno biće koje nas iz jutra u jutro uveseljava - priča nam Srđan Predojević, urednik i voditelj jutarnjeg programa na TV Prva.

Kako kaže, ona u junu postaje obučeni pas-terapeut i do tada je plan da se pronađe idealna porodica.

- Ako poznajete osobu sa invaliditetom kojoj će Prva olakšati život i postati joj najbolji prijatelj, pišite na prvasapa@prva.rs - objašnjava Srđan i napominje da će po završetku konkursa biti formirana komisija koja će odlučiti u čiji dom će ova devojčica otići.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Prva sa Jovanom i Srđanom

Kada se kamere ugase, Prva dobija jutarnju dozu maženja i igre. Dok je Jovana mazi, Srđan joj iz ruke daje hranu koja je nestala u jednom zalogaju. Iako mnogi misle da ona živi u zgradi televizije, Prva zapravo odrasta kod svog dresera Nikole Uroševića.

- Osnovnu obuku je završila. Sada ide na naredni nivo. Kada ode u novu porodicu, takođe će postojati period od dva-tri meseca tokom kog će se ona adaptirati, a za to vreme ću komande prebaciti na novog vlasnika - priča Nikola, koji je, pored što je uči za terapeuta, obučava i za ponašanje u studiju.

Kao da zna da je upravo ona tema našeg razgovora, Prva me gleda u oči i pruža šapu. Samoinicijativno demonstrira šta je sve naučila.

- Obučavamo je da ne laje kad ne treba, da reaguje na moje komande na pokret rukom pošto, dok traje emisija, ne mogu da joj govorim šta da radi. A mora da zna kada da sedne, legne, kada da ne laje...

OSEĆA KO JE VOLI

Na pitanje da li isto reaguje na svakog gosta, Nikola odgovara:

- Ma kakvi. Naravno da oseti ko je više voli. Još ako joj da malo hrane... Odmah ga prepozna kada dođe sledeći put i trči kod njega. I sa nama je drugačija. Srđan voli da je hrani i igra se sa njom. Jovana je jako pažljiva, a Prva obožava da joj se umiljava.

Kada je videla da od nas neće dobiti hranu, dala se u potragu po studiju. Posle nekoliko sekundi je naišla na džak i zagnjurila glavu. To je bio znak da je vreme da odemo i ostavimo je da na miru ugrabi još koju granulu pre nego što krene put kuće. Svoju smenu je pošteno odradila. I Prva ima dušu...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading