(FOTO) (VIDEO) Crkva u Madridu i ove godine "blagosilja" kuce, mace i ptice

Autor: Tanjug

Lifestyle

21.01.2019

03:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Psi, mačke i ptice dobrodošli su u crkvu u Madridu na imendan Svetog Antuna, zaštitnika životinja.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Sveštenik blagosilja ljubimce

Sveštenik u crkvi Svetog Antuna Ebota Anhel Garsija očekivao je da će do 15.000 ljubimaca biti dovedeno na ovogodišnju ceremoniju, održanu u četvrtak, preneo je Rojters. 

- Sveti Antun je veoma brinuo o psima i napuštenim životinjama, lečio ih i hranio. Odatle dolazi tradicija - rekao je sveštenik, koji je blagoslovio svaku životinju. 

RepublikaFoto: Tanjug/AP

- Mi dolazimo ovde svake godine od kada je imam i dolazimo zajedno, zar ne, Rita? - izjavila je stanovnica Madrida Marija Dijaz obraćajući se svom psu dok ju je grlila. 



- Sveti Antun će te blagosiljati. Nemoj da drhtiš - dodala je ona.

Diana Kastiljo, još jedna od vlasnica pasa, rekla je da održava porodičnu tradiciju, koju su počeli njeni baka i deka, koji su dovodili svoje ljubimce na ceremoniju još pre 35 godina. 

RepublikaFoto: Tanjug/AP

- Mi smo iz Madrida nekoliko generacija unazad i Sveti Antun je bio veoma važna crkva za našu porodicu. Ja dolazim ovde od kada smo je uzeli pre sedam godina i dolazimo svake godine - rekla je ona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading