Zavetnici uz Srpski telegraf: BRIGA O ŽIVOTINJAMA oplemenjuje društvo

Autor:

Lifestyle

11.01.2019

03:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Inicijativa Srpskog telegrafa i udruženja ORCA da se pooštre kazne za prekršioce Zakona o dobrobiti životinja svakoga dana dobija podršku od javnih ličnosti u Srbiji.

RepublikaFoto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ
Milica Đurđević

Svega 20 dana pošto smo podneli inicijativu, od Ministarstva pravde stigao je poziv za sastanak sledeće nedelje. Nadamo se da će naša saradnja sa ministarkom Nelom Kuburović u cilju zaštite životinja uroditi plodom i da će se kazne ne samo pooštriti već i striktno sprovoditi u praksi.

Inače, inicijativu Srpskog telegrafa i udruženja za zaštitu životinja ORCA podržale su mnoge poznate ličnosti. 

Među njima je i Milica Đurđević iz Srpskog sabora Zavetnici koja pozdravlja napore Srpskog telegrafa da se izmeni zakon i kazne oni koji muče životinje.

RepublikaFoto: pixabay.com
Insistiramo da se kazne mučitelji životinja

- Inicijativa Srpskog telegrafa je poziv da budemo odgovorni prema onima koji su nemoćni da sebe zaštite. Briga o životinjama oplemenjuje čitavo društvo i pokazuje da postoje vrednosti koje opstaju čak i u ovom vremenu materijalizma i potrošačke svesti. Podržavam da se pronađe zakonsko rešenje u dogovoru društva i nadležnih organa - rekla je za Srpski Telegraf Milica Đurđević.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading