Postoji plan za izgradnju od 1996. godine: Da li će 2019. biti izgrađeno groblje za kućne ljubimce u Beogradu?

Autor: petface.net

Lifestyle

30.11.2018

03:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nedavno je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio izgradnju groblja za kućne ljubimce na Novom Beogradu. Najavio je da će se sa gradnjom početi sledeće godine.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

To je bio povod za portal petface.net da se obrati gradskoj upravi, a odgovori su stigli iz Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda. 

- U Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda u toku je izrada Urbanističkog projekta, Projekta za građevinsku dozvolu i Projekta za izvođenje radova na izgradnji groblja kućnih ljubimaca u Bloku 51 - navodi se u odgovoru. 


Oni ističu da su Urbanistički projekat i projekat parcelacije dostavljeni nadležnom organu na potvrđivanje i u toku je javna prezentacija predmetnog urbanističkog projekta. 

- Potvrđivanje urbanističkog projekta i završetak izrade tehničke dokumentacije je uslov za dobijanje daljih saglasnosti radi pribavljanja građevinske dozvole - objašnjavaju iz Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda. 
Foto: Privatna arhiva
Groblje za ljubimce u Beču

Raspisivanje javne nabavke za izvođenje radova biće moguće po završetku izrade tehničke dokumentacije i pribavljanju neophodnih saglasnosti za ove radove. 


- Izmenama i dopunama programa uređivanja i dodele građevinskog zemljišta za 2018. godinu nisu predviđena sredstva za izvođenje radova na izgradnji groblja kućnih ljubimaca u Bloku 51 - zaključuju u Direkciji. 

U Beogradu postoji plan za izgradnju groblja za kućne ljubimce čak od 1996. godine. Taj plan je predviđao da se ono izgradi u Bloku 51, ali do danas nije realizovano. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading