STILISTA OTKRIVA KAKO DA OBLAČITE DETE ZIMI: Jakna da bude malo veća

Autor:

Lifestyle

19.11.2018

01:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kaputići bi trebalo da imaju i neupijajuće svojstvo, odnosno da sa njih samo skliznu kiša ili sneg, a krzno bi trebalo da bude veštačko i kvalitetno

RepublikaFoto: pixabay.com
Deci bi trebalo kupovati jakne istog kvaliteta koje imaju i roditelji jer su oni najveći uzor deci.

Zima se bliži, sa njom dolazi i vreme koje zahteva da se utoplimo i izaberemo prikladnu odeću, a poseban izazov je izbor zimske odeće i obuće za decu. Zato za Srpski telegraf modni kreator i stilista Nemanja Pantelić daje praktične savete. Počinjemo od jakni...

BAKE SU U PRAVU

Foto: facebook.com/Nemanja Pantelic
Nemanja Pantelić

- Apsolutno sam siguran da je uvek dobro poslušati savet naših baka da se kupi duga, malo veća jakna koja će bolje pokriti telo deteta i neće mu biti hladno, ali koja neće biti tesna kada se obuče nešto deblje ispod - otkriva poznati dizajner. On upozorava da je veličina jakne koja se deci kupuje veoma bitna jer su cene uglavnom visoke i ona često mora da potraje više od jedne sezone. Osim cene, prilikom odabira jakne najbitniji su stil, interesovanja deteta i želje roditelja. Deci bi trebalo kupovati jakne istog kvaliteta koje imaju i roditelji jer su oni najveći uzor deci.

- Ukoliko su u pitanju deblje postavljene jakne, bolje je uzeti veću, a ukoliko su pak tanke sa slojevima, treba da se biraju jakne koje pristaju uz telo. Međutim, uvek je najbitnije kupiti ono u čemu se dete najprijatnije oseća - kaže Pantelić i dodaje da je izbor prirodnih materijala uvek najbolji, ali da su se jakne punjene paperjem pokazale kao bolje.

- Ukoliko jakna ima dlaku ili neko krzno, treba paziti da bude kvalitetno jer, ukoliko nije, vrlo brzo se ofuca. Jakne moraju imati i neupijajuće svojstvo, odnosno da sa nje samo skliznu kiša ili sneg - otkriva dizajner i dodaje da je korišćenje krzna u redu ako je veštačko i kvalitetno. Detetu može biti samo toplije, a doprinosi i ozbiljnosti i kvalitetu jakne.

SLOJEVITO

"Obucite se slojevito" je rečenica koja je postala urbani fazon u našim krajevima u poslednje vreme, ali je slojevito oblačenje jako bitno, posebno kada dođu zimski meseci.

Foto: pixabay.com

- Slojevito oblačenje je i te kako bitno. Deci će biti toplije ako imaju više stvari na sebi nego samo jedan debeli odevni komad odeće. Za dečake to može da bude npr. potkošulja, pa majica dugih ili kratkih rukava, košulja, duks na raskopčavanje ili džemper i na kraju jakna. Vašem detetu nakon toga sigurno neće biti hladno. Isto važi i za devojčice - savetuje Pantelić i kaže da su jedine stvari u kojima ne treba preterivati prilikom slojevitog oblačenja boje i detalji.

Što se zimske obuće, tiče najbitnije je da ona štiti stopala od spoljašnjih uticaja.

- Najbitnije je da bude nepromočiva i izdržljiva, a zatim da detetu noga bude u toplom i zaštićena od vremenskih neprilika - zaključuje Nemanja Pantelić.

Štikle - da, ali niske

Devojčice se neretko ugledaju na svoje mame i odmalena žele da nose štikle. One ne bi smele da budu više od tri centimetra ako su devojčice male. Što se svečane dečje odeće tiče, Pantelić kaže da roditelji najčešće biraju prefinjene kaputiće, pilot kožne jakne sa krznašcetom, strukiranije i jednobojne modele, a za svakodnevno oblačenje biraju odeću u boji, pruge i sportske jakne.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading