Kardio vežbe nisu najbolje za mršavljenje: Evo kakav trening jeste

Autor: superzena.b92.net

Lifestyle

13.11.2018

01:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Statistika pokazuje da više od 50 odsto devojaka koje dolaze u fitnes klub biraju kardio-pakete koji podrazumevaju korišćenje trake, glajdera, stepera i bicikla, i da svoj trening baziraju samo na kardio-aktivnostima. Da li je to pravi izbor?

RepublikaFoto: pixabay.com

Iz više razloga je to razumna i realna odluka, treningom na kardio-spravama direktno sagorevate masne naslage pa samim tim i smanjujete svoju telesnu masu. Nažalost, to nije najefikasniji način i tako nećete najbrže smršati. 

Ukoliko želite taj proces da ubrzate, onda je kombinacija treninga sa tegovima, vežbe na spravama i u parteru sa kardio-treningom idealna kombinacija koja će vam pomoći da smršate mnogo brže. 

Jedna od glavnih zabluda devojaka u fitnes klubovima je trening sa tegovima i strah da će od takvog načina treninga dobiti velike mišiće. Verujte mi da to nije nimalo lako i da niste vi te "sreće", jer je to uz rekreativno vežbanje praktično nemoguće. Rad sa tegovima sagoreva veliku količinu energije, naročito ako aktiviramo velike grupe mišića. 

Takođe dobar način za ubrzano sagorevanje kalorija predstavljaju supersetovi, odnosno superserije. Kombinujte dve ili više vežbi u toku jedne serije vodeći računa da to budu mišići agonisti i antagonisti (jedni nasuprot drugim), gde se tokom rada jedna grupa kontrahuje dok nasuprot nje mišićna grupa izdužuje, ali je takođe aktivna, jedan od dobrih primera je prednja i zadnja loža kod mišića nogu. 

Način ishrane je veoma važan, smernice su jasne, morate izbaciti sve visoko kalorične namirnice, kasne obroke kao i slatkiše, znajte da od dobro izbalansirane ishrane u velikoj meri zavisi uspešnost programa redukcije telesne mase. 

Ja, i svi oni treneri kojima je parola "vežbanje je zdravlje" prihvatam realan zadatak, realan cilj, a to je od tri do sedam kilograma za mesec dana. Nije bitno samo da smršate, još je bitnije ostati u zoni zdravlja i svoje izgubljene kilograme nikada ne vratiti opet. 

Ako odlučite da regulišete svoje telesnu masu uvek imajte na umu da i nakon mršavljenja postoji život, podjednako težak i zahtevan, kroz njega jedino možete koračati potpuno zdravi. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading