SUVA KOŽA LICA? Ne ponavljajte više ove GREŠKE!

Autor:

Lifestyle

01.10.2018

00:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nedovoljna ili preterana higijena, često menjanje preparata za negu i odlazak na spavanje sa šminkom mogu da oštete kožu i doprinesu preranom starenju.

RepublikaFoto: pixabay.com
Negujte vaše lice

Skinite šminku

Za skidanje šminke treba vam samo dva minuta, a pomoći će koži da godinama zadrži svež i negovan izgled. Inače će koža celu noć biti pritisnuta teretom masnoća, nečistoća i čestica šminke, a posledica su začepljene pore i akne, upozoravaju dermatolozi.

Nežno se odnosite prema koži lica

Grubi pokreti pri uklanjanju šminke sa očiju rastežu kožu i smanjuju njenu elastičnost. Najbolji su blagi odstranjivači šminke, a idealna zamena je i dečji šampon.

Mikrobi vrebaju iz stare šminke

Zamenite maskaru svaka tri meseca, a kremasta rumenila, pudere i senke ne upotrebljavajte duže od šest meseci. Puderi u prahu traju do dve godine, a ruževi oko godinu dana.

RepublikaFoto: pixabay.com

Čitajte deklaracije

Pri odabiru kozmetičkih preparata bacite pogled na spisak sastojaka. Najefikasniji preparati su oni koji na deklaraciji imaju retinoide, AHA, peptide, vitamin C i hijaluronsku kiselinu.

UV zraci postoje tokom cele godine

Kreme sa zaštitnim faktorom nisu rezervisane samo za leto i sunčanje. Tokom cele godine izloženi smo štetnom delovanju UV zraka, koje su glavni krivac za prerano starenje kože.

Srećom, većina pudera novije generacije ima neki zaštitni faktor, koji vam je sasvim dovoljan van letnjih meseci.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading