NE DERITE SEBI KOŽU: Evo koliko puta zaista možete da koristite jedan brijač!

Autor:

Lifestyle

23.07.2018

00:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Brijanje nogu je jedna od najdelikatnijih radnji jer moramo da pazimo da se ne posečemo, ne promašimo neki deo, ne iritiramo kožu, ali koliko često zapravo treba menjati brijač?

RepublikaFoto: pixabay.com

Većina nas zna da treba menjati brijače s vremena na vreme, ali nekako uvek čekamo da on postane neupotrebljiv i da oštrice postanu tupe pre nego ga zamenimo novim brijačem. Upotreba brijača duže nego što je to preporučeno može da dovede do nekih zdravstvenih problema.

Eksperti savetuju da menjamo brijače nakon svakih 5 do 10 upotreba. Zamenjivi brijači ili oni za jednokratnu upotrebu su napravljeni da se tako i koriste: par puta ih upotrebite i zamenite ih novim.

RepublikaFoto: pixabay.com

Ne samo da će vas dugo korišćeni brijač izneveriti i neće ukloniti dlačice kako treba, već postoji rizik i da dobijete neku bakteriju ukoliko ga čuvate u kupatilu koje je često puno pare i vlage.

- Prvi znak da je oštrica tupa ili već dovoljno upotrebljivana je signal da taj brijač trebate zameniti novim. Ukoliko ne možete da uklonite dlačice kao kada ste ga prvi put upotrebili onda je taj brijač obavio svoje, savetuje dermatolog doktorka Vitni Bov.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading