DAME, OPUSTITE SE I UŽIVAJTE: Ove palačinke NE GOJE!

Autor: ordinacija.hr

Lifestyle

14.06.2018

00:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ne odričite se omiljene poslastice, sa ovim receptom jedite ih i ako ste na dijeti.

RepublikaFoto: pixabay.com
Spremite zdrave palačinke

Palačinke su jedan od onih deserata kojima nitko ne može odoleti, a kada želite da izgubite kilograme - one mogu postati pravi porok! Umesto da zanemarite svoj cilj zbog ovog slatkog deserta, isprobajte ove palačinke koje ne goje.

Smesa od ovsa, kokosa i prosa

Ovas, proso i kokos idealna su kombinacija, a kada se pomešaju dobijaju novo ruho kojem ne mogu odoleti ni najveći ljubitelji zdrave ishrane. Osobe osetljive na gluten najčešće spremaju ovaj delikates s bezglutenskim brašnom.

Potrebne namirnice:

- 1/2 čaše ovsenih pahuljica

- 1/2 čaše kokosovog brašna

- 1/2 čaše prosa

- prstohvat soli

- 1 kašika šećera ili meda

- 1/2 praška za pecivo ili kašičica sode bikarbone

- 1 kašika bezglutenskog brašna

- 2 jaja

- 2 dl mlake vode

- 1 kašika ulja

Način pripreme:

1. Ovas, kokos i proso sameljite u mlinu za kafu. Neka ovsene pahuljice budu fino samlevene kao proso i kokos. Sjedinite masu s ostatkom namirnica koje su gore navedene. Ostavite smesu za palačinke da odstoji petnaestak minuta u frižideru.

2. U tiganju zagrejte ulje, a prilikom sipanja smese pazite da ne uzimate preveliku količinu kako vam palačinke ne bi bile debele.

3. Pecite s jedne i druge strane dok vam ne porumene. Za nadev možete staviti omiljeni namaz. U slučaju da nemate gotovog namaza, kakao prah u kombinaciji s medom biti će izvrstan dodatak ovom neobičnom i ukusnom desertu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading